Buurt vergroenen

3 maart World Wildlife Day ook in Amsterdam!

Amsterdam 15 februari 2023

Misschien denk jij bij World Wildlife ook meteen aan de Siberische tijger of een ander wild Afrikaans dier.

Toch is er dichtbij huis ook van alles aan de hand. Zo is de Blauwe Kiekendief maar één van de vele bedreigde dieren van de rode lijst.

Veel vogels, vlinders en insecten hebben het erg moeilijk. Het beschermen van dieren is daarom ontzettend belangrijk, ook bij ons in Amsterdam.

Jij kunt ook meehelpen ze te beschermen en het is zeker niet moeilijk. Kijk naar de mogelijkheden die jij WEL hebt, alle beetjes helpen:

  • Koop bijvoorbeeld alleen nog maar biologische plantjes voor in je tuin, zo voorkom je dat je per ongeluk insecten én vlinders doodt.
  • Vergroen de buurt met je buren, dit is niet alleen leuk maar ook heel effectief voor het bevorderen van de biodiversiteit.
  • Zorg ook voor insecten in de winter. Door planten, struiken en bomen te kiezen die het hele jaar door bloeien kunnen veel insecten het hele jaar door eten vinden. Ook bosjes hout en een stapeltje bladeren doet wonderen voor het overwinteren van insecten. Als je voor insecten zorgt, zorg je meteen ook voor veel vogels. Als je  (biologische) insecten, bijen en vogelvriendelijke planten, struiken (en vergeet de bomen niet) kiest, hebben ze grotere kans te overleven.
  • Bescherm een stukje natuur of steun een partij die wilde natuur beschermt. Er zijn een aantal initiatieven waaruit je kunt kiezen, zoals:

Zorg jij bij jou in de buurt voor een stukje wilde natuur? Laat het ons weten en stuur je bericht naar webmaster@ivnamsterdam.nl.

Ontdek meer over

Deel deze pagina