Winterplantenjacht Bloemen en planten

Winterplantenjacht!

Amsterdam 21 december 2022

Dacht jij dat er niks te zien was in de winter? Doe mee met de winterplantenjacht van kerst t/m 3 januari! Dan zul je verrast zijn.

Ook dit jaar organiseert FLORON de Eindejaars Plantenjacht. Van Kerst t/m 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. We zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Jij kunt ook meedoen!

We verwachten dat je deze winter aardig wat bloeiende planten zult vinden. Tenminste als het niet heel hard gaat vriezen. Maar ja het blijft een jacht, je weet nooit wat je zult ontdekken. Als het weer echt meezit dan beginnen  voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken. Dat zou niet voor het eerst zijn.

Hoe kun je meedoen?

Kies een moment van 25 december (Eerste Kerstdag) t/m 3 januari, met goed weer voor een wandeling.

Schrijf gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik de zoekkaart  om planten op naam te brengen.

Geef de resultaten door aan FLORON. Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto’s op onze Facebook-pagina of die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.

Verbeter je plantenkennis

Amsterdams florist Hanneke Waller maakte een presentatie met 139 dia’s over de plantenjacht waarin alle algemene winterbloeiers staan uitgelegd. Link naar de presentatie (pdf, 17 MB).

Ontdek meer over

Deel deze pagina