Wereld Natuurbeschermings Dag Overig

Wereld Natuurbeschermings Dag

Amsterdam 18 juni 2022

28 juli is door de VN uitgeroepen tot Wereld Natuurbeschermings Dag. Deze dag is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van de natuur en de bescherming er van. We zijn als soort afhankelijk van de natuur en onze leefomgeving. Denk aan het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen en het water dat we drinken.

Deze dag is bedoeld om aandacht te vragen voor het feit dat we de aarde en de natuur moeten koesteren en beschermen voor de volgende generatie. Onder natuurbescherming verstaan we onder andere het beschermen van oorspronkelijke landschappen, biodiversiteit, natuurlijke hulpbronnen en plant- en diersoorten.

Wereld natuurbeschermersdagEen van de grondleggers van natuurbescherming in Nederland is Jac. P. Thijsse. Jac. P. Thijsse is jarenlang onderwijzer geweest in Amsterdam en heeft erg veel betekend voor natuureducatie en natuurbescherming. Hij is een van de oprichters van Natuurmonumenten, en een van de auteurs van de lijst Het voornaamste natuurschoon van Nederland. Deze vormde lange tijd de basis voor het nationale natuurbeschermingsbeleid.

Wil je zelf een bijdrage geven aan natuurbescherming, wordt dan lid van een van de vele organisaties, of zet je zelf in om de natuur te beschermen. We moeten onze mooie planeet koesteren.

Ontdek meer over

Deel deze pagina