Speciale aandacht voor onze bijen

Amsterdam 22 maart 2023

Ben jij ook zo gek op bijen? en maak jij je ook zorgen om de wilde bij? Dit belangrijke diertje heeft onze hulp hard nodig. De bij heeft nectar nodig en die kun jij leveren met (gifvrije en biologische) bloeiende bloemen, struiken en bomen! Je kunt zelf veel doen om te helpen. Wist je bijvoorbeeld dat er een Voedselbank voor bijen bestaat?

Op 15 en 16 april is de Nationale Bijen telling. In Nederland leven bijna 360 verschillende soorten bijen en hommels. Ruim de helft daarvan wordt bedreigd. Om wilde bijen beter te kunnen beschermen is het erg belangrijk om te weten waar onze bijen voorkomen en hoe veel het er zijn. Meetellen is dus niet alleen heel leuk maar ook belangrijk. Vindt je het moeilijk om de soorten uit elkaar te houden? Op https://www.nationalebijentelling.nl/ vindt je meer informatie en kun je meer over de algemene soorten leren.

Maar je kunt nog meer doen om bijen te helpen. Op 22 april is het Dag van de Aarde en Nationale Zaaidag. Stichting de Pollinators opent vanaf 10 april een heuse Voedselbank voor bijen waar ze inheems bloemzaad uitdelen. Om dan op 22 april met tienduizenden mensen tegelijk de zaadjes te zaaien in de stad. Zo maken we samen een paradijs voor bestuivers. Kijk voor meer informatie op de website https://voerdebijbij.nl/

Deel deze pagina