Amsterdam Entangled life : De verborgen wereld van schimmels Paddenstoelen

De verborgen wereld van schimmels

Amsterdam 16 november 2022

 

“Hoe meer we over schimmels te weten komen, hoe meer we onze ideeën over de wereld en het leven moeten bijstellen”

Merlin Sheldrake

“De meeste mensen kennen schimmels als bovengrondse paddenstoelen, maar de meeste paddenstoelen en schimmels leven ondergronds of zweeft in de lucht. Ze zijn essentieel voor andere levensvormen.” In zijn baanbrekende boek ‘Entangled life’ laat Merlin Sheldrake zien hoe schimmels onze ideeën over het leven en intelligentie op zijn kop zetten. (Vrij uit: de website van Spui25)

Je kunt de lezing terugkijken

Tijdens de SPUI25-jubileumlezing vertelt Sheldrake over korstmossen, gist en psychedelica. Ook introduceert hij het grootste organisme ter wereld het ‘wood wide web’. Hij deelt zijn fascinatie voor schimmels en vertaalt het naar het gewone leven. Je kunt de hele lezing terugkijken via de link naar de website van Spui25, die de lezing organiseerde en heeft opgenomen.

Over Merlin Sheldrake

Merlin Sheldrake is bioloog en schrijver. Hij is gespecialiseerd in plantkunde, microbiologie en wetenschapsfilosofie. Sheldrake promoveerde aan de Universiteit van Cambridge. Hij onderzocht ondergrondse schimmelnetwerken in het regenwoud van Panama. Naast bioloog en schrijver is Merlin Sheldrake ook muzikant en een fervent fermenteerder. Lees hier meer over Merlin Sheldrake.

Link naar het boek Entangled life

  • De Nederlandse vertaling van het boek: Verborgen leven.
  • Of het origineel (te bestellen via de link naar de website van Marlin Sheldrake: Entagled life

Meer over Spui25

SPUI25 is het academisch-culturele podium van Amsterdam. Sinds 2007 geven ze het podium aan wetenschappers, schrijvers, kunstenaars en andere denkers. Spui25 organiseert tussen de 250 en 300 gratis toegankelijke programma’s per jaar.

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina