Meer natuur is essentieel: 22 april earth day

Amsterdam 28 maart 2023

Tot ongeveer 1700 was de wereld grotendeels bedekt door bos en was de mens een van de vele dieren die op deze aarde leefde. Pas sinds de industriële revolutie blijkt de mens als enige soort op deze aarde in staat te zijn, het klimaat op onze aarde te kunnen beïnvloeden en helaas niet positief, nog niet!

Het rapport van het IPCC (internationaal klimaat instituut), waaraan meer dan 180 wetenschappers meewerken en het over eens zijn, laat er geen misverstanden over bestaan. De grenzen van de aarde zijn bereikt!
We hebben meer natuur nodig om de balans op de aarde terug te brengen, we zullen moeten stoppen met het houden van zoveel dieren voor het eten van vlees en geen fossiele brandstoffen meer verbranden.

Wil jij weten hoe het nou precies zit en vooral wat jijzelf kunt doen om een bijdrage te leveren het tij te keren?

Er zijn verschillende opties:

  1. Doe mee met het Climate Fresk spel en leer op een ontspannen manier alles over het IPCC rapport en hoe het precies zit met de grenzen van het klimaat. Dit spel wordt regelmatig door IVN-er Merel van Meerkerk wordt gegeven (meer info)
  2. Kijk dan naar ‘Planetary Boundaries’ op Netflix. Kijk hier de trailer.
  3. Je kunt de samenvatting of het hele rapport lezen. Hier de link naar de Nederlandse samenvatting.en lees alles over het zorgwekkende verslag uit 2023.

Link naar de officiële website van Earth Day (ook in het Nederlands).

 

Deel deze pagina