Bloemen en planten

Hortus Collegetour: Pride in het plantenrijk

Amsterdam 15 juli 2023

Trek je even terug in de prikkelarme omgeving van de Hortus voor een Pride week tussen de planten! We trappen de Pride af met een razend interessant Botanisch College op woensdag 26 juli. Samen met het publiek en diverse gasten uit wetenschap en kunst duiken we in het thema Gender & Taxonomie. Wat houdt ‘gender’ in en hoe zien wij mensen dat? En wat is gender in het plantenrijk ? Kunnen wij leren van de diversiteit in de wereld van flora? In onze iconische kas wordt het publiek betrokken in de dialoog en is er genoeg ruimte voor vragen en discussie. Te gast zijn Geertje Mak (Prof. dr. Gender History aan de UvA), Marnel Scherrenberg (voormalig collectiebeheerder bij Naturalis) en Sergi Rusca (curator bij RADIUS CCA). Moderator van de avond is Dore van Duivenbode (journaliste, documentairemaakster).

De tuin is exclusief geopend voor dit Botanisch College en vindt plaats van 19:30 tot 21:00 uur. De voertaal is Engels. Dit evenement is rolstoeltoegankelijk.

Omringd door eeuwenoude palmen en cycadeeën verwelkomt ieder Botanisch College nieuwe inspirerende wetenschappers, ondernemers en makers met elk hun eigen visie op de natuur en de relatie tot de mens. Onder begeleiding van een moderator wordt het publiek uitgenodigd deel te nemen aan de dialoog. Er is ruimte voor verdiepende vragen en gesprek. Op deze manier wil de Hortus het publiek informeren over maar vooral laten inspireren door de wereld van planten.

Meer informatie op onze programmapagina.

Ontdek meer over

Deel deze pagina