Groene Oasesdag 30 september

Amsterdam 23 september 2023

Ontdek de Groene Oases van IJburg en Zeeburgereiland

De Wereldhuiskamer, SET Community Gardens, Bouwgaard en Camping Zeeburg organiseren op zaterdag 30 september de eerste Groene Oases-dag op IJburg en Zeeburgereiland. Tijdens deze dag wordt kennis gedeeld over, vaak nog onontdekt, groen in de stad en bewoners worden geïnspireerd om zelf actie te ondernemen voor een groenere leefomgeving.

De noodzaak van Groene Oases

De voordelen van groen in de stad zijn legio. Het zorgt voor verbetering van de luchtkwaliteit, vermindering van hitte-eilanden en het bevorderen van stedelijke biodiversiteit. Ook wakkeren groene ruimtes sociale interactie aan. Ze dienen als ontmoetingsplekken waar mensen samen kunnen komen en activiteiten kunnen ondernemen. Deze ruimtes creëren een gemeenschappelijke omgeving die sociale banden kan versterken. Bovendien draagt een groene omgeving bij aan de gezondheid van bewoners: “Onze tuinen zijn als medicijnkastjes voor de ziel en bronnen van fysieke welzijn. In de schaduw van hun bladeren en de geur van bloemen vinden mensen rust, genezing en hernieuwde vitaliteit voor lichaam en geest.”

De eerste maar niet de laatste Groene Oasesdag

Jong en oud wordt uitgenodigd deel te nemen aan diverse groene activiteiten die tussen 11:00 uur en 17:00 uur plaatsvinden. De dag wordt afgesloten met een gezellig samenzijn en een hapje en drankje bij de Wereldhuiskamer en SET Community Gardens in de Erich Salomonstraat 135. Dit is slechts het begin, want we hebben nog meer groene activiteiten in de planning. We nodigen iedereen uit om mee te doen en hun ideeën te delen.

Wat: We gaan samen op ontdekkingstocht langs de leukste, mooiste en meest inspirerende groene plekken op IJburg en Zeeburgereiland. Leer van een natuurfotograaf, doe mee aan een workshop wildplukken en proef eetbaar groen! Kies een fiets- of looproute langs de mooiste moestuinen, groene vrijplaatsen en een voedselpark. Ontdek ze in de openbare ruimte, in het park en in particuliere tuinen. Geniet, raak geïnspireerd en ontmoet mensen met dezelfde interesse.
Wanneer: 30 september 12:00- 17:00
 Waar: diverse opstappunten op IJburg en Zeeburgereiland
 De middag wordt afgesloten vanaf 16:00 -17:30 met een ‘groene borrel’ in de Wereldhuiskamer & SET Community Gardens, Erich Salomonstraat 135-151
Hoe: Open de plattegrond halloijburg.nl/groeneoases of scan hiervoor de QR-code op de posters. Kies een route of maak er zelf een en ga struinen, wandelen, fietsen en snuffelen. Op de opstappunten zijn diverse leuke activiteiten te volgen. Ook is het op een paar plekken mogelijk iets te eten of te drinken en naar de WC te gaan.

Deel deze pagina