8 juni Comedy for Climate en andere activiteiten in Nemo

Amsterdam 23 mei 2023

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO, de Studio een activiteit. Speciaal voor volwassenen. De workshops, lezingen en dialogen gaan over energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies. Voorafgaand aan het programma kun je de tentoonstelling bezoeken.

Activiteiten

8 juni 2023 – Stand-up – Comedy for Climate (reprise)
Klimaatopwarming is niet het meest grappige onderwerp. Toch proberen we daar door middel van een stand-up comedy avond verandering in te brengen, waarbij we lachen om onszelf en het klimaat. Met alleen een microfoon zetten de comedians van Het Comedyhuis zware klimaatonderwerpen om in luchtige grappen. Een lekker avondje lachen dus. Want lachen is gezond! Om daarna met goede moed en op volle kracht te werken aan de oplossing. Lees meer en reserveer tickets.

22 juni 2023 – Lezing – Van vegansexuals tot kweekbossen
Vegansexuals, verwarmingsschaamte, multi-taskend wonen en de kweek van megabossen: welkom in jouw toekomst! Cultureel antropoloog Roanne van Voorst vertelt alles over een wenselijke toekomst, waarin ‘duurzame menselijkheid’ centraal staat. Lees meer en reserveer tickets.

6 juli 2023 – Dialoogspel – Klimaatmakers
Een stofzuiger die de zeebodem wegzuigt om zeespiegelstijging te voorkomen of een ijzersterk jasje voor bomen zodat ze niet gekapt kunnen worden. In het Klimaatmakers spel kan alles en is niets te gek. Bedenk en maak in samenwerking met een kunstenaar de meest creatieve klimaatuitvindingen. Lees meer en reserveer tickets.

20 juli 2023 – Pubquiz – Klimaatkenners
Wat weet jij van klimaatverandering en hoe klimaatbewust ben jij eigenlijk? Test je klimaatkennis tijdens deze pubquiz en ontdek alle feiten en fabels over onze energieconsumptie. Lees meer en reserveer tickets.

Swap till you Drop

De kledingruil is terug! Op zaterdag 1 juli organiseert NEMO de Swap till you Drop zomereditie in De Studio. Goed voor je garderobe, én voor het klimaat. Verzamel de kleding die jij niet meer draagt en ruil onder het genot van een drankje de leukste broeken, truien en shirts. Je ontvangt van ons de eerste 2 drankjes helemaal gratis! Meer informatie en tickets.

Deel deze pagina