Tuin en moestuin

Afval naar oogst

Amsterdam 14 april 2023

Waarom zou je je groente- en fruitresten weggooien als je daarmee ook de bodem kan voeden en kan helpen groente, fruit, kruiden en bloemen te laten groeien in Amsterdam? 

Bijna een derde van het afval dat we dagelijks weggooien bestaat uit keukenafval. Door jouw groente- en fruitafval in te leveren op een locatie bij jouw in de buurt, help je mee om de kringloop van afval, naar compost, naar oogst rond te maken.

Hoe werkt het? Je krijgt een bakje voor het groente- en fruitafval voor thuis. Als het bakje vol zit, breng je het naar een van de Afval naar oogst locaties waar je het leegt in de composttrommel en een handje bladeren erbij gooit. De bacteriën gaan aan het werk en na 8 weken is er verse compost die gebruikt kan worden op de locatie. De compostvrijwilligers houden het hele proces goed in de gaten.

IVN-lid Azadeh Baghery doet ook mee aan Afval naar oogst en levert haar groente- en fruitresten in bij de Moestuinschool in Amsterdam Noord. Azadeh: ”het is leuk om te zien dat je met zoiets simpel kan bijdragen aan een gezonde bodem en voedselvoorziening in de stad”.

Ben jij ook enthousiast geworden? Meld je dan hier aan en draag bij aan een gezonde bodem in Amsterdam.

 

Moestuinschool Amsterdam Noord

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina