29 juni: Nationale ModderDag

29 juni: Nationale ModderDag

Amsterdam 15 juni 2022

Schoenen uit en lekker de modder in! Dat kan uiteraard het hele jaar door, maar op 29 juni viert IVN de 10e editie van de ModderDag. En niet alleen in Nederland wordt in de modder gespeeld.

Honderdduizenden kinderen in het buitenland ontdekken wat modder is, hoe je ermee kan spelen en wat de verbinding met de aarde is.  Lekker vies worden dus! Iets wat hard nodig is in een tijd dat het aantal kinderen dat dagelijks buiten speelt achteruit holt en het schermgebruik alleen maar toeneemt.

Moddertaartjes bakken of gewoon lekker in de modder spelen, het kan die dag allemaal. Geen mooie kleertjes of gekamde haren, deze dag gaat het om vies worden, vrij spelen en lekker buiten zijn!

Meld je modderlocatie aan!

Wil je ook mee doen, meld dan je modderlocatie aan via www.modderdag.nl én krijg een plekje op onze “modder” kaart. Zo kunnen wij niet alleen zien wie deelnemen maar ook landelijk de impact van de ModderDag monitoren. Na aanmelding ontvang je ModderDag materialen, zoals posters, het ModderDag Diploma, handige checklists en de leukste ModderActiviteiten voor kinderen van 0-12 jaar!

Tekst: Janneke Hoogstraaten

Deel deze pagina