Wild in je tuin

9.3 KM
(0)

Tijdens deze route leest u verhalen over de bijzondere planten die hier groeien. Planten die op het eerste oog misschien niet zo bijzonder lijken, maar wel een belangrijke rol spelen in het ecosysteem. Zo zijn ze bijvoorbeeld belangrijke voedselbronnen voor insecten, vogels of eekhoorns of bieden ze bescherming aan een aantal diersoorten.
Een aantal van deze planten zou u ook zelf kunnen aanschaffen en in uw tuin zetten, zodat u op uw beurt de natuur een handje helpt.

Het idee voor de wandelroute is ontstaan in een samenwerking met Hortus Amsterdam. Meer weten weten over de diversiteit aan planten? Breng een bezoek aan Hortus Amsterdam. De route ‘Wild in je tuin’ is ontwikkeld door de Gemeente Amstelveen (Natuur- en MilieuEducatie), Gemeente Amsterdam & IVN Amsterdam.

In het Amsterdamse Bos ligt ongeveer 200 kilometer aan wandel-, ruiter- en fietspaden. Om de app overzichtelijk te houden wordt alleen op de moeilijke kruisingen aangegeven hoe u moet lopen. Op de plattegrond kunt u namelijk ook duidelijk zien of u op de goede weg zit.

Het is helaas niet mogelijk om álle planten op de route te benoemen. Ziet u iets dat u interesseert? Met behulp van een determinatie app zoals PlantNet of Obsidentify kunt u de plant vaak goed terugvinden.

Startpunt
Het gemakkelijkste startpunt voor beide routedelen is de parking op de Oude Karsenlaan. Vanaf dit punt
loopt u een klein stukje door de woonwijk waarna u het rustige Jac.P. Thijssepark in loopt.
Daarna kunt u ervoor kiezen om het Amsterdamse Bos in te lopen óf de route een andere
keer voort te zetten. Natuurlijk is er ook een optie om eerst door het Amsterdamse Bos te
wandelen en daarna het Jac.P Thijssepark te ontdekken.

Locatie

Oude Karselaan 116, 1182 CT, Amstelveen, NL
Download de app voor deze route

Download onze app

Deel deze pagina