Kom vogels spotten in het Amstelpark

Er ligt een verrekijker voor je klaar! voor kinderen 6-12 jr

In Nederland zijn er alleen al meer dan driehonderd vogelsoorten. Dat zijn er dus echt een heleboel! Ook in het Amstelpark wemelt het van de vogels maar ze zijn niet altijd even makkelijk te zien en spotten! Altijd al willen weten hoe je al die vogels uit elkaar houdt? Met onze verrekijkers in de aanslag gaan we op 30 januari (14:00-15:00 uur) vogels speuren en herkennen aan kleur en geluid!

Ook kijken we of de ooievaars alweer terug zijn gekeerd naar hun nest en welke zangvogels hun deuntje laten horen! Wanneer je even stil bent hoor je ze overal zingen en kwetteren. Kan jij raden wie daar zingt? Sommige vogels vallen flink op, het kan niet bont genoeg! Weet jij waarom? Ook gaan we op zoek naar watervogels én speuren we naar de verschillen! Kun je aan hun snavels zien wat zij het liefst eten? Kortom, een middag vol met vogelweetjes! En na deze middag ben jij helemaal klaar voor de Nationale Tuinvogeltelling!

Ga jij met ons mee?

We verzamelen om 13:45 uur bij ingang de Borcht, Amstelpark. Meedoen is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld. Er is plek voor 16 kinderen in de leeftijd 6-12 jaar, dus geef je snel op via Lilli-jan Rohof, Coördinator Kinderactiviteiten, via  l_j_rohof@hotmail.com onder vermelding van naam kind/ouder (max 1 ouder).  Kinderen worden ingedeeld per leeftijdscategorie en verrekijkers zijn aanwezig!

Werkgroep Kinderactiviteiten

IVN Amsterdam wil zoveel mogelijk kinderen van 6-12 jaar de natuur in Amsterdam van dichtbij laten beleven én organiseert daarom een paar keer per jaar natuurgerichte kinderactiviteiten! Houd onze website in de gaten voor meer kinderactiviteiten!

Wil je meehelpen tijdens deze activiteiten of meer informatie neem dan contact op met Lilli-jan Rohof, Coordinator Kinderactiviteiten, via 020-6477045 of email.

30 januari 2022 - 14:00
Wanneer
zondag 30 januari 2022 14:00
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Deel deze pagina