Voor ouders

In de winter naar buiten? Jazeker! Ook in de winter valt er namelijk genoeg te ontdekken en zijn er verrassende dingen te doen in de natuur.

Kinderen spelen steeds minder buiten en zitten meer tijd achter schermen. Terwijl juist wetenschappelijk is bewezen, dat buitenspelen in het groen goed is voor de motoriek, concentratie en gezondheid. Het is leuk en leerzaam! Om buitenspelen in de winter te stimuleren, biedt IVN Natuureducatie met Hartje Winter een reeks sprankelende winterse buitenactiviteiten. Speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang in samenwerking met kinderopvang Humankind.

Met het hele gezin naar buiten

Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het gezond om het hele jaar door naar buiten te gaan! Met Scharrelkids laat IVN ouders en kinderen ontdekken hoe leuk buitenspelen is. Op de website vind je  tips en ideeën om met het hele gezin naar buiten te gaan en de natuur te beleven. Dus pak je jas, doe je sjaal om, zet je muts op, trek je handschoenen aan en ga met het hele gezin deze winter naar buiten!