IVN Trektocht de Biesbosch

LET OP: Vanwege werkzaamheden aan de brug over het Wantij (route dag 3 en 4) kan de IVN Trektocht De Biesbosch tot 18 december a.s. niet worden gelopen. 

De 4 of 5 daagse wandeltrektocht door de Biesbosch

Laat je onderdompelen in de overweldigende deltanatuur van Nationaal Park De Biesbosch! In 4 of 5 dagen trek je door de prachtige Brabantse en Dordrechtse Biesbosch, van Gorinchem NS-station naar NS-station Dordrecht. Er zijn geen markeringen in het veld, dus je navigeert de route via de gratis app IVN Routes. Tijdens de trektocht hoor je in de app het audioverhaal Het verlangen naar de overkant, waarin een schipper in De Biesbosch op zoek gaat waar zijn verlangen naar de overkant vandaan komt. Samen met de schipper trek je langs het Waterliniepad, de uitgestrekte deltanatuur van de Oost- en Noordwaard van de Brabantse Biesbosch en vervolgens de Dordrechtse Biesbosch. Op de route kun je bij verschillende Gastheren van de Biesbosch terecht voor een overnachting, een kop koffie met een sterk verhaal en/of een lekkere lunch.

4 of 5 daagse IVN Trektocht De Biesbosch

Biesbosch trektocht route dag 1 lengte15,3 km
Biesbosch trektocht route dag 2 lengte 20 km
Biesbosch trektocht route dag 3 lengte 16,7 km
Biesbosch trektocht route dag 4 lengte 16 km
Biesbosch trektocht route extra dag lengte 2,7 km

Reserveren en boeken

Je kunt de overnachtingen voor de IVN Trektocht op twee manieren reserveren:

1. Zelf doen. Je kunt de verschillende overnachtingsplekken zelf reserveren. Zie verderop bij de dagbeschrijvingen voor reserveringsinfo en overnachtingsspecificaties. Vermeld bij reservering dat het gaat om de IVN Trektocht De Biesbosch! Boeking is op basis van beschikbaarheid; reserveer daarom tijdig (zeker in vakantieperiodes!).

2. Laten doen. Je kunt de IVN Trektocht De Biesbosch als geheel pakket boeken bij reisorganisatie Avontuur Dichtbij, waarmee IVN een samenwerking is aangegaan. Reserveer je Trektocht via avontuurdichtbij.nl waarna Avontuur Dichtbij de overnachtingen voor je regelt.

Reserveer nu

Extra leuk: voor iedere boeking via Avontuur Dichtbij ontvangt IVN Natuureducatie €25,-, waarmee je het werk van IVN ondersteunt!

Informatie

  • Duur: 4 of 5 dagen (3 of 4 overnachtingen)
  • Startpunt: NS Station Gorinchem
  • Eindpunt: NS Station Dordrecht
  • Te bereiken: OV: trein of met de auto: parkeren op start/eindpunt
  • Totale afstand: 68,1 (met extra overnachting 73,5) km
  • Periode: het hele jaar Bezoekerswebsite van het Nationaal Park De Biesbosch

Downloads:

Voor vragen en of opmerkingen kan je contact opnemen met: trektochten@ivn.nl