Gratis materialen voor IVN Slootjesdag

Heb je zin om alvast zelf aan de slag te gaan? Dat kan! IVN heeft leuke gratis materialen waarmee je thuis al de slootjes kunt verkennen. Veel plezier!

Knutsel je eigen droomsloot!

Meedoen aan de knutselwedstrijd is heel eenvoudig. Download de gratis DIY bouwplaat en knutsel je eigen sloot. Versier hem zoals jij wil en maak er een leuke, levendige sloot van. Maak een foto van jouw geknutselde sloot en mail deze voor maandag 1 juli 2019 naar slootjesdagen@ivn.nl onder vermelding van Knutselwedstrijd IVN Slootjesdagen en maak kans op één van de vijf prijzen. Als je meedoet, dan gelden deze actievoorwaarden.

Download de gratis DIY bouwplaat

Telformulier waterdiertjes

Welke waterdiertjes leven er allemaal in en rond de sloot? Met het Telformulier waterdiertjes kun je ze gemakkelijk herkennen en tellen. Als je jouw gevonden waterdiertjes via de website www.ivn.nl/slootjesdagen met ons deelt, doe je ook mee aan het landelijke onderzoek naar de waterkwaliteit van Nederlandse slootjes. Je ontvangt na het invullen gelijk een rapportcijfer over de waterkwaliteit in jouw sloot.

Download gratis het telformulier waterdiertjes

Lespakket Slootjesonderzoek

Het IVN Slootjesonderzoek lespakket is afgestemd op het leven in en rond de sloot zoals je dit in juni kunt verwachten. In dit lespakket zitten zowel belevingsgerichte als onderzoekende activiteiten, waarbij het zelf kunnen uitvoeren van de activiteiten door de leerlingen, het zelf ervaren en zelf onderzoeken centraal staat. 

Lees meer…