Over groene, gezonde en klimaatbestendige bedrijven(terreinen)

Bedrijventerreinen zijn vaak grijze, versteende omgevingen. Alleen al in de provincie Utrecht liggen 150 bedrijventerreinen waarop zo’n 12.000 bedrijven zijn gevestigd. Samen beslaan ze oppervlakte van circa 2.570 hectare en zijn goed voor meer dan 243.000 banen. Daar is grote winst te behalen voor mens en natuur.

Een bedrijventerrein met veel ruimte voor groen heeft veel voordelen.

  • Voor werknemers want natuur verlaagt stress en nodigt uit om meer te bewegen.
  • Voor ondernemers want planten en bomen verkoelen, vangen water op en zuiveren de lucht en daarmee kan geld bespaard worden.
  • Voor de regionale economie want toenemende aantrekkelijkheid levert hogere vastgoedwaarde.
  • En voor de natuur want meer kwalitatief hoogwaardig groen draagt bij aan biodiversiteit.

IVN Natuureducatie werkt in de provincie Utrecht, samen met bedrijven(terreinen), overheden, vrijwilligers en andere partners aan groene, gezonde bedrijventerreinen. Wil jij meer natuur in de werkomgeving? Kijk dan hieronder voor de mogelijkheden.

Werklandschappen van de Toekomst

Met innovaties op diverse terreinen werken we in het landelijke programma Werklandschappen van de Toekomst toe naar toekomstgerichte, groene, gezonde en klimaatbestendige bedrijventerreinen.

Tiny Forest voor bedrijven

Wil jij van jouw bedrijf een groene, inspirerende werkplek maken, die zorgt voor trots, werkplezier en meer creativiteit bij medewerkers? Die bijdraagt aan een groen imago en die de biodiversiteit stimuleert, verkoeling biedt op warme dagen, water bergt bij overvloedige regenval en CO2 opslaat? Plant dan, samen met de medewerkers, een Tiny Forest met buitenwerkplek op jouw eigen bedrijfsterrein!

Downloads om aan de slag te gaan

Interesse?

Heb je interesse of wil je zelf ook aan de slag? Neem contact op met Elies Arps, senior projectleider bij IVN.

Ook voor huiszwaluw en insecten geldt woningtekort

Tiny Forest voor bedrijventerreinen

Wil jij van jouw bedrijf een groene, inspirerende werkplek maken, die zorgt voor trots, werkplezier en meer creativiteit bij medewerkers? Plant dan, samen met de medewerkers, een Tiny Forest met buitenwerkplek op jouw eigen bedrijfsterrein!

Werklandschappen van de Toekomst

In het negenjarige programma Werklandschappen van de Toekomst werkt IVN samen met veel partners via innovaties op diverse terreinen aan toekomstgerichte, groene, gezonde en klimaatbestendige bedrijventerreinen.