Laatste plekken natuurgidsenopleiding Zeist

Utrecht 22 augustus 2023

Ontdek de prachtige natuur om je heen en leer er alles over! In januari 2024 start IVN Heuvelrug en Kromme Rijn met de natuurgidsenopleiding in Zeist. In anderhalf jaar tijd vergroot je jouw kennis over de natuur en word je klaargestoomd als IVN-natuurgids. Wil jij meer in de natuur zijn en erover leren? En lijkt het je leuk om mensen in verbinding te brengen met de natuur? Dan zijn we op zoek naar jou! Er is nog een aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij.

De opleiding

Naast tweewekelijkse lesavonden, ga je eens per maand op avontuur tijdens een excursie in de natuur. Daarnaast doe je een jaar lang onderzoek met medecursisten in een gebied naar keuze en schrijf je hier samen een werkstuk over. De docenten hebben jarenlang ervaring als natuurgids en docent. De kosten bedragen slechts €399 euro, inclusief het cursusboek, koffie en thee tijdens de bijeenkomsten en lidmaatschap van IVN.

“Het is intensief, maar vooral ontzettend leuk om samen te werken met zo’n diverse groep mensen. Iedereen deelt de passie voor natuur en dat schept een hechte band.”

Na afronding van de opleiding ga je als nieuwe natuurgids aan de slag bij IVN Heuvelrug en Kromme Rijn. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van wandelexcursies, jeugdactiviteiten, activiteiten op het gebied van natuur en gezondheid. Maar ook een actieve rol als vrijwilliger PR of bestuurslid is mogelijk.

Aanmelden

Ben jij klaar om IVN natuurgids te worden en een wereld vol natuurwonderen te ontdekken? Meld je dan voor 1 september aan op Natuurgidsenopleiding 2024-2025 – Heuvelrug en Kromme Rijn (ivn.nl)

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op maandag 2 en dinsdag 10 oktober 2023.

 

             

Foto’s: het docententeam en cursisten bezig met een opdracht

 

Ervaringsverhalen

Benieuwd naar ervaringen van afgestudeerde natuurgidsen van andere afdelingen? Lees dan de verhalen van Jolanda en Tanja.

Deel deze pagina