Provincie Noord-Holland verdubbelt crowdfunding voor natuur

Provincie Noord-Holland verdubbelt crowdfunding voor natuur

Noord-Holland 19 juli 2017

Ben jij bezig met stadsnatuur, een bijenlint, een tiny forest of een ander natuurinitiatief in Noord-Holland en denk je na over crowdfunding? Wil je met crowdfunding niet alleen geld inzamelen maar tegelijkertijd ook meer mensen betrekken bij je project?

Vanaf juli 2017 krijg je extra begeleiding bij het opzetten van een campagne via Crowdfunding VoorNatuur, begeleiden Voor je Buurt en IVN jou met het realiseren van je initiatief en maak je kans op een bijdrage tot €5.000 van de Provincie Noord-Holland.

Wil je meer weten? Kom naar de workshops crowdfunding bij IVN in de Hortus Botanicus in Amsterdam! Op 13 september krijg je een introductie in crowdfunding en de ‘verdubbelaar’ van de Provincie Noord-Holland. 27 september zal er een workshop worden gegeven over het maken van een goede pitch, het campagneplan en stakeholders. Op 18 oktober gaat de workshop over de uitvoering en verduurzaming van je initiatief. Enthousiast geworden? Meld je dan aan via voornatuur@voorjebuurt.nl. Lees onderaan meer over de workshops.

Begeleiding en advies bij het opzetten van je initiatief 

Voor je Buurt en IVN organiseren deze workshops om je te adviseren bij het opzetten en bestendigen van je natuurinitiatief. Wij denken mee met verschillende onderdelen van je initiatief zoals: Hoe zorg je dat je initiatief nog meer bijdraagt aan de biodiversiteit? Hoe maak je je initiatief duurzaam. Hoe zet je een goede campagne op en hoe werf je vrijwilligers?

Verdubbelaar van de provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland draagt vanuit het programma Groen Kapitaal tot maximaal €5.000 bij aan de crowdfundingcampagne voor je natuurinitiatief als je de andere helft via crowdfunding ophaalt. Op basis van je campagnepagina en het antwoord op de vraag “Op welke manier draagt je project bij aan het realiseren en verbeteren van natuur en biodiversiteit?” wordt beoordeeld of je een bijdrage krijgt, je hoeft dus nauwelijks extra werk te doen. In totaal is er €50.000 beschikbaar in 2017, wacht dus niet te lang. Je hebt tot 1 november 2017 om een campagne te starten. Kijk voor meer informatie op de website. Als je een campagnepagina aanmaakt voor 6 september, kunnen wij je tijdens de workshop al een voorlopige beoordeling geven of je kans maakt op een bijdrage.

Wil je niet wachten tot september en nú aan de slag met crowdfunding? Neem dan ook contact op met voornatuur@voorjebuurt.nl of vul direct de campagnepagina in. Zij checken dan zo snel mogelijk of je aan de voorwaarden voor de verdubbelaar voldoet, je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Workshops

  • Wat? Workshopreeks crowdfunding voor natuur initiatieven door Voor je Buurt en IVN
  • Wanneer? 13, 27 september en 18 oktober 16.30 tot 21.00. Inloop vanaf 16.00 uur.
  • Waar? IVN Noord-Holland bij de Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2C , 1018 DD Amsterdam
  • Voor wie? Initiatiefnemers uit Noord-Holland die bezig zijn met een natuurinitiatief en overwegen uiterlijk 1 november 2017 te starten met crowdfunding.
  • Kosten? Gratis

Aanmelden

Stuur uiterlijk 11 september een e-mail naar voornatuur@voorjebuurt.nl met als onderwerp “Workshop crowdfunding Noord-Holland” met je naam, het aantal personen waarmee je komt en een korte omschrijving van je initiatief.  Als je voor 6 september ook een campagnepagina aanmaakt krijg je tijdens de workshop al een voorlopige beoordeling of je kans maakt op een bijdrage.

Deel deze pagina