Leerlingen van basisschool de Windroos in Zaandam openen groen schoolplein 

Noord-Holland 10 maart 2023

Basisschool de Windroos heeft sinds maandag 6 maart een groen schoolplein. Leerlingen van groep 1 en 2 openden samen met Bernadette von den Benken, directeur van de school, en wethouders Wessel Breunesse en Natasja Groothuismink het nieuwe plein onder luid applaus van andere leerlingen, leerkrachten en ouders. Iedereen is blij met het initiatief omdat het plein nu voor kinderen planten en dieren een groene leefomgeving biedt. 

Juf Linda van de onderbouw was de drijvende kracht achter dit project. De leerlingenraad, het team en de ontwerpers maakten ze een prachtig plan. Op het nieuwe plein kunnen kinderen veel meer ontdekken en fijner spelen, maar ze leren ook hoe water wegloopt, wat planten nodig hebben om te kunnen groeien en waar beestjes zich kunnen verstoppen (een groot insectenhotel!).

Onderwijskoepel Agora en de gemeente Zaanstad stimuleren alle schoolpleinen om te gaan vergroenen, met advies van IVN Natuureducatie. Er kwamen bijdragen vanuit de Regiodeal ZaanIJ en van vele lokale en landelijke fondsen. De komende tijd wordt het team getraind door IVN en het Zaans Natuur- en Milieucentrum om het groene schoolplein optimaal te gebruiken; niet alleen in de pauze, maar ook in de lessen! En als de buurt er ook netjes voor blijft zorgen, kan er ook buiten schooltijd fijn gespeeld worden. 

Deel deze pagina