Zet duurzame doelen om in daden deze herfst

Zet duurzame doelen om in daden deze herfst

Noord-Brabant 11 juli 2022

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar oud? En wil jij deze herfst aan de slag voor natuur, duurzaamheid en milieu? Dan hebben we goed nieuws. Eind september starten in Brabant twee mooie projecten. En we zoeken nog vrijwilligers die mee willen doen.  Is zo’n Groen Traineeship iets voor jou? We vertellen je er graag alles over.

Wat is het Groen Traineeship?

Een Groen Traineeship is een vrijwilligersproject van 4 maanden. Ongeveer een dag in de week ga je samen met andere jongeren aan de slag met een vraagstuk. Je bouwt een netwerk op, leert nieuwe dingen en gaat met een welverdiend certificaat naar huis waarmee je jouw cv kunt vergroenen.

Bestrijd de klinkerkoorts! 

IVN Natuureducatie organiseert deze herfst twee mooie projecten. De eerste is Bestrijd de klinkerkoorts! Veel basisscholen zijn al druk bezig met het vergroenen van schoolpleinen. Er komen moestuintjes en extra bomen. Maar op het voortgezet onderwijs en in het mbo liggen de pleinen nog vol grijze stenen. Jij kunt daar iets aan doen! Tijdens dit traineeship ga jij uitzoeken waar scholen tegenaan lopen en ga je docenten inspireren om met buitenlessen aan de slag te gaan. Uiteraard gaan jullie ook zelf een schoolplein vergroenen. 

Lichtpunten in het landschap

Ben jij een creatieveling? Dan past het tweede project vast bij jou. In dit traineeship ga jij op zoek naar lichtpunten in het Van Gogh Nationaal Park. Van die bijzondere plekken waar je graag komt en waar je je prettig voelt. Samen met anderen maak je een deep map. Een bijzondere kaart die niet alleen gaat over hoe het landschap eruit ziet, maar ook iets zegt over geluiden, geuren, gevoelens of verhalen die ermee verbonden zijn. Een bijzondere creatieve opdracht dus. 

Meer weten over de projecten in Brabant en elders in Nederland? Bekijk alle traineeships en meld je aan. 

Lees alles over Groene Traineeships

Of meld je aan voor de nieuwsbrief

Deel deze pagina