Junior Heide Rangers in het Grenspark Kalmthoutse Heide

Junior Heide Rangers in het Grenspark Kalmthoutse Heide

Noord-Brabant 2 augustus 2022

Ze zijn er weer: een bende enthousiaste Junior Rangers in het Grenspark Kalmthoutse Heide. Van september 2022 tot en met juni 2023 gaat een groep Nederlandse en Vlaamse jongeren (12 tot 15 jaar) op pad in het Grenspark. Als jonge rangers gaan ze op stap met een echte boswachter, leren van alles over fauna en flora, helpen de herder en steken de handen uit de mouwen voor natuurbeheer. Tof concept? Zeker weten!

Vraag naar meer

“Het Grenspark kent al langer een Junior Rangers-werking door jaarlijks een zomerkamp te organiseren voor 13- tot 18-jarigen. En ook De Vroente (Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu) kent met de Libelhamelclub al een werking waarbij 6 tot 12-jarigen elke maand de natuur beleven in het Grenspark. Maar… er was vraag naar meer. Vorig jaar startten we een tienerwerking op. Met succes”, zo geeft Sofie Regniers, centrumverantwoordelijke van De Vroente, aan. 

Twaalf jongeren van 12 tot 15 jaar uit Vlaanderen en Nederland  kwamen in schooljaar 2021-2022 één keer per maand bij elkaar. Ze deden leuke natuuractiviteiten en staken ook hun handen uit de mouwen. Ze sloten af met een spetterende tweedaagse in Ossendrecht. Zo werden ze ambassadeurs van een van onze mooiste natuurgebieden. Een nieuwe vriendengroep kregen ze er meteen bovenop. Na een testjaar was iedereen unaniem: hier gaan we mee verder. 

IJzersterke begeleiding

Leren gaat vooral gepaard met plezier, want de Rangers van het Grenspark zullen worden begeleid door twee ijzersterke en enthousiaste begeleiders: Daan en Linsy. Dit jaar worden ze bijgestaan door stagiaire Inez van de UA. 

Ook Junior Ranger worden?

  • Ben jij tussen de 12 en 15 jaar?
  • Heb je interesse in de natuur?
  • Wil jij een keer per maand met andere jongeren op pad in Grenspark Kalmthoutse Heide?

Schrijf je dan in voor de Junior Rangers in Grenspark Kalmthoutse Heide via onderstaande knop. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees snel! 

Aanmelden >>

Deel deze pagina