Hommel op bloem Biodiversiteit

De Hommel, daar wilde bij zijn

Noord-Brabant 30 maart 2023

Prijs voor projecten voor Bestuivers in Van Gogh Nationaal Park

IVN-afdelingen in Van Gogh Nationaal Park opgelet! Heb jij een plan voor een mooi project rond bestuivers? Meld je dan aan voor De Hommel en maak kans op een geldbedrag om jouw plan te realiseren.

De Hommel is en initiatief van Food for Bees en IVN Brabant. Ieder jaar krijgen drie projecten rond bestuivers in een cheque van 1.500 euro. We zoeken mooie projecten met impact. Het doel is om Brabanders bewust te maken van het belang van biodiversiteit.

Voorwaarden voor de Hommel

  • Het project moet worden ingediend door een IVN-afdeling uit het gebied van Van Gogh Nationaal Park, maar wordt bij voorkeur samen met andere partners gerealiseerd.
  • Het project moet ten goede komen aan de bestuivers in Brabant.
  • Het project maakt mensen bewust van het belang van biodiversiteit.
  • Het project zet mensen in actie om zelf ook aan de slag te gaan met biodiversiteit.
  • Mensen uit de omgeving (bijvoorbeeld scholen, buurten, zorgcentra) worden actief betrokken bij het project en krijgen een rol in de uitvoering.
  • Het project moet binnen een jaar te realiseren zijn.

Waarom heet de prijs De Hommel?

Hommels zijn de meest bekende wilde bijen. We kennen allemaal de grote harige zoemers die vroeg in het voorjaar in de tuin vliegen. Maar er is ook een link met Van Gogh. Want ze zijn dol op zijn geschilderde zonnebloemen. Dat bleek tijdens een onderzoek van de Londense Universiteit. De hommels vlogen 146 keer naar de zonnebloemen van Van Gogh en lieten de vaas met bloemen van Gauguin links liggen.

Doe jij mee?

Heb jij een mooi project in de planning en ben je op zoek naar extra financiering? Of weet jij dat er in jullie gebied mensen bezig zijn met een mooi plan om bijen, hommels, zweefvliegen of nachtvlinders te helpen? Meld jouw project dan hieronder aan voor De Hommel 2024. Dat kan tot eind maart 2024. Nieuwsgierig wie in 2023 de winnaars waren. Kijk dan hier.

 


Aanmeldformulier De Hommel

Ontdek meer over

Deel deze pagina