Op pad

Op pad in de Limburgse natuur? IVN heeft voor ieder wat wils! Ga er zelf op uit met de IVN Routes app of Ommetjes. Boek een excursie met een speciaal opgeleide landschapsgids via het Excursieloket. Of raadpleeg een lokale IVN-afdeling voor de mogelijkheden. Scholen kunnen onder begeleiding van een schoolgids de natuur in de Limburgse nationale parken beleven.

Zelf op pad

IVN Routes

Ga zelf op pad met IVN Routes, speciaal ontwikkeld voor en door natuurliefhebbers. De routes zijn beschikbaar via de website, maar ook via de IVN Routes app. Met de app heb je altijd zo'n 300 wandelingen en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak. Vind een wandeling bij jou in de buurt, of zoek op routes die speciaal geschikt zijn voor kinderen of ouderen.

IVN Routes website

IVN Routes app

 

Ommetjes

Limburg kent veel natuurgebieden en ieder gebied kenmerkt zich weer door een ander landschap. Cursisten van natuur- en landschapsopleidingen hebben hiervoor gebiedsomschrijvingen met korte wandelingen uitgewerkt: de zogenoemde 'Ommetjes'. Je kunt zelf op pad met een Ommetje of een excursie met een natuur- en landschapsgids in het gebied aanvragen via het Excursieloket of bij een lokale IVN-afdeling.

Kijk hier voor Ommetjes in de regio:

Noord-Limburg

Midden-Limburg

Zuid-Limburg

 

Op pad met een gids

Excursieloket

Ga mee op excursie met een speciaal opgeleide natuur- of landschapsgids. Het Excursieloket verzorgt natuurbeleving op maat door heel Limburg. Ga op zoek naar elfjes, maak kennis met de Limburugse flora en fauna en ontdek unieke landschappen. De natuur- en landschapsgidsen nemen je graag mee op pad.

Meer informatie en boeken

 

IVN-afdelingen

Naast een excursie door een natuur- of landschapsgids via het Excursieloket kun je ook gebruik maken van het aanbod aan gidsen via de lokale IVN-afdeling. Raadpleeg een vrijwilligersafdeling in de buurt voor de mogelijkheden:

IVN-afdelingen

 

Op pad met je klas

Speciaal voor het basisonderwijs biedt IVN Limburg scholenprogramma's aan in de drie Limburgse nationale parken. Leerlingen gaan onder begeleiding van een schoolgids op onderzoek uit in de natuur. Kijk voor meer informatie en reserveren op de webpagina van een Nationaal Park bij jou in de buurt:

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Meinweg