Opleiding tot schoolgids in Nationaal Park De Maasduinen

Vind jij het leuk om met kinderen te werken en heb jij liefde voor natuur? Dan ben je van harte welkom bij de opleiding tot schoolgids in Nationaal Park De Maasduinen. IVN Natuureducatie biedt scholenprogramma’s met diverse natuurthema’s voor alle groepen van het basisonderwijs. Als schoolgids ontvang je met een groepje gidsen een basisschoolklas in De Maasduinen. Door middel van verschillende spellen en activiteiten laat je leerlingen zelfontdekkend leren over de natuur.

Doe je mee? Kennis over de natuur is handig maar niet nodig. Jouw enthousiasme staat voorop. Na afronding van de opleiding van zes dagdelen, kun je aan de slag als schoolgids in Nationaal Park De Maasduinen. Daarnaast land je in een warm netwerk van vrijwilligers en is er volop ruimte om meer te leren over natuur en natuurbeleving met kinderen.

Meld je aan

Eerst meer weten over de scholenprogramma’s en wat het inhoudt om schoolgids te zijn? Klik hier voor meer informatie.

 

Data en locaties

De opleiding vindt grotendeels plaats in/rondom Nationaal Park De Maasduinen. De startbijeenkomst en afsluitende bijeenkomst worden samen met cursisten van de schoolgidsenopleiding voor Nationaal Park De Groote Peel en Nationaal Park De Meinweg gehouden.

Datum Tijd Onderdeel Locatie
WO 27 september 09.30 – 12.00 uur Startdag NMC De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert (samen met NP De Groote Peel en NP De Meinweg)
DI 3 oktober 14.00 – 17.00 uur Dagdeel 2 In/rondom NP De Maasduinen
DI 24 oktober 14.00 – 17.00 uur Dagdeel 3 In/rondom NP De Maasduinen
DI 7 november 14.00 – 17.00 uur Dagdeel 4 In/rondom NP De Maasduinen
DI 21 november 14.00 – 17.00 uur Dagdeel 5 In/rondom NP De Maasduinen
WO 6 december 14.00 – 17.00 uur Afsluiting cursus NMC De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert (samen met NP De Groote Peel en NP De Meinweg)

 

Aanmeldformulier schoolgidsenopleiding

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de opleiding tot schoolgids in een Limburgs Nationaal Park. Kijk op www.ivn.nl/provincies/limburg/meedoen/vrijwilligerswerk-met-kinderen of er andere vrijwilligersklussen met kinderen zijn.

Schoolgids met kinderen in Nationaal Park De Maasduinen
Waar
Nationaal Park De Maasduinen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Britt Dragstra

Junior Projectleider IVN Zuid

Ontdek meer over

Deel deze pagina