Co-creatiesessie toekomstbestendige landbouw
Kansen en mogelijkheden voor voedseleducatie
Op woensdag 10 december 2025 van 10.00 tot 12.00u organiseren Jong Leren Eten Limburg en IVN Natuureducatie, in samenwerking met agro-ecologische onderneming AARDS, een co-creatiesessie over kansen en mogelijkheden voor voedseleducatie in de toekomstbestendige landbouw.
- Wanneer? Woensdag 10 december 2025, 10.00 – 12.00u
- Waar? AARDS (Klaarstraatzijweg 12, Ospel)
- Voor wie? Boeren, telers, voedselbosinitiatiefnemers, beleidsmakers landbouw (Provincie Limburg, LLTB, gemeenten), JOGG-regisseurs, Gezonde School Adviseurs en groene organisaties.
Wat gaan we doen?
Tijdens deze co-creatiesessie verkennen we de kansen en mogelijkheden voor voedseleducatie. Op welke manieren komen kinderen en jongeren in contact met gezond en duurzaam voedsel? En hoe kunnen we daar – met een diversiteit aan agrarische ondernemingen – een positieve bijdrage aan leveren, zodat kinderen en jongeren weer zelf leren gezonde en duurzame keuzes te maken? We delen tips, inspiratie, kennis, kunde en handvatten en leren elkaar kennen, zodat we samen werken aan waardevol voedingsaanbod.
Op woensdag 10 december neemt Thamar ons mee in het bedrijf AARDS en de educatieve activiteiten die zij organiseren voor verschillende leeftijdscategorieën. Middels een rondleiding ontdekken we de verschillende educatieve aspecten en gaan we in gesprek over de kansen en mogelijkheden voor voedseleducatie op agrarische bedrijven.
Over AARDS
AARDS is een kleinschalig familiebedrijf, dat op agro-ecologische wijze onderneemt. Daarnaast biedt AARDS verschillende educatieve activiteiten aan. Thamar maakt daarbij gebruik van zijn achtergrond in gezondheidswetenschappen en onderwijs om tot een uniek aanbod te komen. AARDS biedt daarmee zowel educatieve activiteiten aan voor kinderen als voor jongeren. Een onderneming met een onderzoekende sociaal-maatschappelijke functie.
Over Jong Leren Eten Limburg en IVN Natuureducatie
Voedseleducatie helpt leerlingen met het maken van blijvende en duurzame gezonde keuzes. Door zelf aan de slag te gaan met zaaien, verzorgen, oogsten, samen te experimenteren in de keuken of een kijkje te nemen bij een voedselproducent leren kinderen waar voedsel vandaan komt en wat gezond voedsel is. Programma Jong Leren Eten en IVN Natuureducatie werken samen met educatieaanbieders om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te leren over voedsel.