Geef de Drentse natuur een stem: kom naar het Verkiezingsdebat

Drenthe 1 februari 2023

De tijd om te kiezen komt dichterbij… Kies jij op 15 maart ook voor een schoon watersysteem, een duurzame landbouwtransitie, een sterke Drentse natuur en een klimaatneutrale energievoorziening – en wil je graag weten hoe de politieke partijen over deze urgente thema’s denken?

Kom dan op 7 maart naar ons Verkiezingsdebat in Grolloo, waar we met 12 politieke partijen in debat gaan over de toekomst van onze provincie. Met inspirerende sprekers, prikkelende stellingen en interactieve debatsessies.

De Drentse natuur komt binnen

Voor wie kies jij: de wulp, het veenpluis, de kamsalamander, de jeneverbes, of de grijze zandbij? Natuurlijk zijn alle soorten belangrijk, maar welke staat voor jou symbool voor de Kracht van Drenthe en de urgentie van de groene thema’s?

Tijdens het debat willen we de natuur naar binnen brengen en laten zien waar het ons écht om gaat. We maken 50 ‘protest’ bordjes van iconische Drentse soorten, die je als bezoeker voor de avond tot jouw soort kunt maken. De soorten vind je hier – en je kunt je nu al opgeven voor 1 van deze prachtige Drenten! Wil je ons ook laten weten waarom deze soort voor jou (en Drenthe) zo bijzonder is? Dat kan op het debat, of nu al per mail.

Het verkiezingsdebat is onderdeel van de campagne ‘Kiezen voor de Kracht van Drenthe’, een co-productie van Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie, Het Drentse Landschap, Landschapsbeheer Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Meer lezen of aanmelden? 

Ga voor meer informatie naar: www.nmfdrenthe.nl/krachtvandrenthe/

Of meld je direct aan voor het debat

Deel deze pagina