slak

Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’

Drenthe 18 september 2023

Ook dit jaar ontwikkelde IVN Noord weer een lespakket dat aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Bij mij thuis’ en daar valt heel wat natuur te ontdekken! Wat dacht je van spinnetjes, vliegen, vogels, maar ook egels en zelfs vleermuizen vind je soms rondom je huis. Door middel van de losse opdrachten leren de leerlingen van alles over de dierlijke bewoners in en rond het huis of school.

Lespakket aanvragen

 

Huisjesslak, huismus en huisspin

Voor ieder kind zou je huis je thuis moeten zijn. Daar voel je je veilig en vertrouwd. Daar ben je op je eigen plek. Dat geldt niet alleen voor mensen. Ook heel veel dieren voelen zich thuis in en om het huis.  Denk bijvoorbeeld aan de huisjesslak, een huismuis of een huisspin; dieren die kinderen vast weleens zien, of in ieder geval hun sporen of ‘huisjes’. Maar wat weten ze eigenlijk van deze medebewoners? Met creatieve-, zoek- en beweegopdrachten leren de kinderen over de natuur dichtbij huis. Voor elke bouw (onder-, midden- en bovenbouw) zijn vijf opdrachtkaarten ontwikkeld.

Lespakketten die aansluiten bij wat scholen al doen

Jaarlijks voeren zo’n 450 basisscholen uit Noord-Nederland natuur- en duurzaamheidsprojecten uit van IVN Noord. We ondersteunen scholen op het gebied van inhoud, didactiek en werkvormen. Docenten volgen trainingen en scholen krijgen kant en klare lespakketten over diverse thema’s. Omdat natuuronderwijs slechts één van de domeinen is waar basisscholen aandacht aan moeten besteden, proberen we met onze lessen aan te haken bij wat scholen al doen. Veel scholen besteden jaarlijks aandacht aan de Kinderboekenweek en daarom ontwikkelen wij ook elk jaar een lespakket dat aansluit bij het gekozen thema.

Gratis downloaden?

Maakt jouw school geen deel uit van een onderwijsnetwerk van IVN Noord, maar lijkt het je wel leuk om dit lespakket te gebruiken? Vul dan dit online formulier in. Je krijgt dan een downloadlink via de mail, waarmee je het pakket gratis kunt downloaden. Veel plezier!

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina