Bomen en struiken

Bomen Werken!

Drenthe 15 maart 2023

Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Dat is logisch, want bomen leveren verschillende ecosysteemdiensten: ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Kortom: bomen werken aan een gezond klimaat! En mensen zijn graag in het bos om te ontspannen. En dus vierden we vandaag weer een bomenfeestje!

Tijdens de Drentse Boomfeestdag hebben IVN Noord, Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Drenthe, Stichting het Drents Landschap, gemeente Aa en Hunze en vooral een heleboel kinderen, vandaag weer bomen geplant. Dit gebeurde aan de rand van het beekdal van de Drentsche Aa in het Nationaal Park. Met bijna 100 kinderen van de Jan Thiesschool uit Rolde, OBS Anloo uit Anloo, OBS De Drift uit Grolloo en OBS De Bonnerschool uit Gieten zijn vanmorgen op deze plek de eerste bomen van dit toekomstige bos geplant. Naast het planten van bomen heeft de organisatie een educatief en actief programma samengesteld.

De ochtend werd officieel geopend door Dhr. Jumelet, gedeputeerde van de provincie Drenthe en door wethouder Berghuis. Daarna gingen de kinderen in groepen bomen planten, bomenkwartetten, broodjes bakken en kregen ze een pingoworkshop en sport- en spelles. Begin van de middag ging iedereen moe maar voldaan, met een appeltje in de hand, weer naar huis. Ook dit jaar weer een fantastisch natuurfeestje!

Ontdek meer over

Deel deze pagina