Boergondisch koken voor kinderopvang en BSO 

Drenthe 21 september 2022

Maak je eigen gezonde lunch met producten uit Drenthe 

Van 8 t/m 15 oktober vindt de Dutch Food Week plaats. Het thema van dit jaar is ‘wat eten we?’.  Samen en gezond koken en genieten van eten wordt in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! 

Samen een heerlijke boerenlunch maken 

In de Dutch Food Week en de daarop volgende herfstvakantie stellen wij daarom 40 gratis ingrediëntenboxen beschikbaar voor kinderdagverblijven en BSO-locaties. In deze boxen zitten alle ingrediënten om gezamenlijk met de kinderen een heerlijke boerenlunch te maken. Groenten en eieren voor een boerenomelet en echt Dubbel Drents Brood. Naast de benodigde ingrediënten ontvangen alle locaties vijf opnames van Fleurs Food Vlog. Fleur gaat in de Dutch Food Week langs alle bedrijven die ingrediënten leveren voor de box. Zo leren de kinderen niet alleen hoe ze het eten maken en hoe het smaakt, maar ook waar deze producten vandaan komen. 

Meedoen is makkelijk en leuk! 

Het enige wat jullie als opvanglocaties hoeven te regelen is kookgerei (pannen, messen, snijplanken, lepels en borden) en een aantal leuke foto’s en/of filmpjes die we na afloop kunnen gebruiken om een mooie compilatie te maken. 

Doen jullie mee? Meld je dan gauw aan via de volgende link, vol = vol. Per locatie kunnen maximaal 2 boxen besteld worden (een box is geschikt voor maximaal 20 kinderen). De boxen worden op dinsdag 18 oktober geleverd. De vlogs ontvangen jullie per mail van 10 t/m 14 oktober tijdens de Dutch Food Week, zodat jullie je goed kunnen voorbereiden. 

Aanmelden 
 

Deel deze pagina