Water

Aan de slag met water in de klas

Drenthe 13 april 2023

Op dinsdag 23 mei organiseren we een spetterende en educatieve middag over water. Hoe kun jij met het thema water aan de slag in de klas? Welke gastlessen, excursies en andere interessante activiteiten over water kun jij doen? Deze middag zit vol praktische tips en ideeën. Dompel jezelf voor de komende jaren onder in dit interessante én urgente thema en schrijf je snel in (want vol=vol). Deelname is gratis voor leerkrachten van Drentse basisscholen.

Programma

15:00 inloop: tijdens de inloop kun je al heel veel praktische ideeën opdoen, een prijs winnen onder de karaoke-douche én de loslopende ‘professor’ ontmoeten.

15:30 start programma: met onder andere een spectaculaire show van Mad Science; ze gaan sneller dan het geluid! Ontdek speciale effecten van licht en leer hoe geluid beweegt. De afsluiting is een echte (waterstof)knaller!

16.00 workshopronde 1
16:35 pauze
16:55 workshopronde 2
17:30 einde programma

Aanmelden

Workshops

Je hebt deze middag de mogelijkheid om twee van onderstaande workshops te volgen.

De wondere wereld van Drents drinkwater
WMD – drinkwaterleverancier

Waar komt al dat water toch vandaan? En hoe maak je nu het schoonste drinkwater van de hele wereld? In deze interactieve workshop kom je erachter! De presentatie zit vol weetjes, proefjes en lesmateriaal over Drents drinkwater. Een echte WMD’er vertelt meer over het ‘blauwe goud’ dat dagelijks uit onze kranen stroomt. En tuurlijk ga je ook zelf aan de slag! Doe inspiratie op en neem tips mee voor een spetterende waterles.

Duik in de waterwereld met Droppie Water
WDO Delta – Waterschap Drents Overijsselse Delta

Ontdek samen met je leerlingen (groep 1 t/m 8) de wereld van water! Droppiewater.nl is al jarenlang dé kinderwebsite over water. Tijdens deze workshop duiken we in de website van Droppie en de digitale lesmodule, die je daarna meteen in de klas kunt inzetten. In deze lesmodule (Droppie Water in de Klas) leren kinderen aan de hand van klikplaten, filmpjes, foto’s en spelletjes over schoon, veilig en voldoende water. Duik je mee!

Water en Techniek bij het Techlab
WDO Delta – Waterschap Drents Overijsselse Delta

Het Techlab is een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs (STO) waarbij kinderen spelenderwijs kennis maken met techniek. Bij het Techlab in Eelde zijn speciale wateropdrachten aanwezig waar leerlingen van groep 7 en 8 aan kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een eigen waterjournaal of het bouwen van een klimaat- en waterrobuuste stad. In deze workshop brengen we het Techlab naar je toe en laten we meer zien van onze opdrachten, waaronder het escapespel ‘Kraak de Klas’.

Ontdek meer over

Deel deze pagina