Junior Rangers
Overig
woensdag08mrt2017

Op pad met BOA 

Zaterdag 18 februari mochten de Aspirant Junior Rangers van Nationaal Park De Meinweg op pad met boswachter Wil Hendrix van Staatsbosbeheer. Boswachter Wil is tevens BOA, Buitengewoon Opsporingsambtenaar, in het gebied. De jongeren mochten mee tijdens zijn surveillance door het nationaal park en konden meehelpen met het opsporen van misstanden en hier vragen over stellen. 

Bijeenkomst 18 februari
Voorafgaand aan de surveillance van de BOA kregen de Junior Rangers hun kleding uitgereikt. Hiermee is nog beter zichtbaar dat ze ambassadeur zijn van het nationaal park en onderdeel zijn van het netwerk van Junior Rangers Nederland én Europarc Junior Rangers. Tijdens hun wandeling met de boswachter kwamen de jongeren te weten wat er allemaal komt kijken bij de werkzaamheden van een BOA. Materialen als een goedwerkende portofoon, een mobiele telefoon met internet en de juiste kleding zijn van essentieel belang. Ook moeten de collega-BOA’s die ook werkzaam zijn op die dag, ingelicht worden. Op deze manier kregen de jongeren goed inzicht in wat een BOA zoal doet in relatie tot de bescherming van de natuur. Onderweg werd er nog even kennis gemaakt met een collega BOA van Gemeente Roerdalen. Tevens ervaarden de jongeren hoe het is om zelf in de boeien geslagen te worden!
 
Jongeren en begeleiding gezocht 
Jongeren van 12 t/m 15 jaar oud uit de regio die meer willen leren over de natuur in het nationaal park en op zoek zijn naar gezelligheid kunnen een keer kennis komen maken. Deelname voor een seizoen kost EUR 50,00. Personen van 21 jaar of ouder, met VOG verklaring, kennis van het gebied en affiniteit met jongeren, die het leuk vinden om mee te helpen bij de organisatie van het programma kunnen eveneens contact opnemen. Voor vragen en/of aanmelden neemt men contact op met IVN Limburg via: limburg@ivn.nl of 0475 - 386 460.
Meer informatie over Junior Rangers en over het programma in NP De Meinweg vindt men via www.np-demeinweg.nl > Ontdek > Junior Rangers. 

2017 MW BOA op pad