Junior Rangers
Bomen & Struiken
woensdag24jan2018

Met ouders de boom in!

De IVN-Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden hebben zaterdag 20 januari samen met hun ouders de handen uit de mouwen gestoken en een aantal wilgen in de buurt van Hasselt van hun zware 'pruiken' verlost! De wilgen stonden echter door het hoge water met hun voeten in het water, dus dat was een extra uitdaging!

Knotten
De groep jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar gingen na een korte toelichting van boswachter Jeroen Bredenbeek van Staatsbosbeheer - waarom de wilgen geknot moeten worden en hoe je veilig kunt werken met vlijmscherpe handzagen - enthousiast aan de slag. 
Ze werden geholpen door hun ouders die één keer per jaar mee mogen doen met een activiteit van IVN-Junior Rangers. Bij deze jaarlijkse 'Ouderochtend' wordt er altijd enthousiast door de ouders meegewerkt. Zo vaak krijgen ze niet de kans om samen te werken met hun zoon of dochter in de mooie natuur zo vlakbij huis, maar waar je normaal gesproken niet zo snel komt.

Terugkijken 2017 - 10 jaar jubileum
Tussendoor kon de groep even bijkomen bij de boer in de schuur, die warme drankjes klaar had staan. Door de begeleiding werd er nog teruggekeken op een succesvol jaar 2017 met bijna 25 activiteiten en speciale aandacht voor het 10 jarig jubileum van de groep Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden. 

- JR WW - Jaarverslag 2017

JR WW - IVN boom in

JR WW - Wilgen knotten
JR WW - 10 jaar boom