BinnenBos
Kind & Natuur
woensdag20apr2022

Zet het klaslokaal vol planten met het IVN BinnenBos

Een groene leerplek in de klas, dat gunt IVN Natuureducatie ieder kind. Het klaslokaal vergroenen kan heel laagdrempelig, leuk en betaalbaar met het BinnenBos. Leerlingen planten het bos zelf aan, verzorgen de planten en leren stekjes op te kweken. Zo maken ze stek voor stek de school groener! Vanaf 20 april 2022 is het BinnenBos weer te bestellen. 

Wat is een BinnenBos?

Met het BinnenBos haal je de natuur het klaslokaal in. De klas komt vol te staan met duurzaam gekweekte kamerplanten. Elke leerling krijgt een persoonlijke kamerplant om te verzorgen. Zo bouwen ze spelenderwijs een band op met de natuur. Leerkrachten krijgen toegang tot een e-learning met drie uitgewerkte lessen en praktische filmpjes. Het BinnenBos is speciaal ontwikkeld voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs.
ees hier meer over de inhoud van het pakket

Betere concentratie 

Een groen klaslokaal is goed voor het leerklimaat van kinderen. Planten zorgen namelijk voor een betere concentratie én een hogere waardering voor het klaslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Bovendien is aanleggen van een BinnenBos, een groene leerplek in de klas, erg leuk en leerzaam.

 ‘Yes, we hebben weer een plantles! Dit is de leukste les ooit’
(leerling groep 5)

Bestel jouw BinnenBos

Bestellen kan tot 23 juli 2022. Het pakket wordt geleverd in de week van 12 – 16 september. 
Dankzij een samenwerking met partners Royal Lemkes en Presikhaaf Schoolmeubelen is het mogelijk om het BinnenBos aan te bieden voor 350 euro. 

Bestel nu jouw BinnenBos