Vergroen jouw klaslokaal met het IVN Binnenbos pakket Bloemen en planten

Binnenbos in het Jeugdjournaal

Binnenbos 2 februari 2023

Klaslokalen vol planten kunnen het welzijn van kinderen op school vergroten. Dat wisten wij natuurlijk al, maar hoe fijn is het dat nu ook het NOS Jeugdjournaal aandacht besteedt aan ons mooie binnenbos.

Enthousiaste leerlingen van de Fridtjof Nansen-school in Rotterdam vertelden aan het Jeugdjournaal dat zij ontzettend blij zijn met alle planten in de klas. Het groen zorgt namelijk voor een goede sfeer in de klas en ook kunnen de leerlingen zich beter concentreren. Zo is het binnen minder lawaaierig, omdat de planten geluiddempend werken. Daarnaast zorgen de kamerplanten voor een betere luchtkwaliteit. Dit alles is natuurlijk niet onbelangrijk als je bedenkt dat kinderen zo’n veertig procent van hun ‘wakkere’ tijd in het klaslokaal doorbrengen.

En niet te vergeten: door leerlingen voor planten te laten zorgen, leren ze hoe een plant groeit en voelen ze zich ook nog eens verantwoordelijk. Daarnaast kunnen de planten ook nog eens prima worden gebruikt in onder andere de rekenles. Leerlingen meten bijvoorbeeld hoeveel hun plantje is gegroeid in hoeveel weken. Hoeveel millimeter is dat dan per week?
Voldoende redenen dus voor scholen om hun klaslokalen met behulp van minibossen om te toveren tot prettige groene oases.

Bekijk de video

Ook een Binnenbos?

Ontdek meer over

Deel deze pagina