Fête voor ouderen op de hei

Fête voor ouderen op de hei

Zutphen 7 september 2022

Afgelopen zondag genoten 21 ouderen van een feestelijke middag op de Gorsselse Heide. Bewoners van de Polbeek (Zutphen), de Borkel (Gorssel) en ouderen van de Seniorensoos uit Gorssel gingen natuur snoev’n op de hei.

Elk jaar wordt het natuurfestival Fête de la Nature op vele plekken in Nederland gevierd. Dit jaar werd het feest van de natuur ook op de Gorsselse Heide gevierd, georganiseerd door IVN Zutphen en Marke Gorsselse Heide. Zij organiseerden op zondag 4 september het feestje voor mensen die van de natuur houden, maar niet meer zelfstandig naar de Gorsselse Heide kunnen komen.

Een groep van 21 ouderen maakte samen met begeleiders en familieleden een korte rit in bus of auto over de hei. Aangekomen bij het akkertje werd onder de oude beukenhaag de schaduw opgezocht. Voor iedereen was er een drankje met cake en feestelijke muziek. Vervolgens werden de zintuigen ‘voelen’, ‘zien’, ruiken’ en ‘proeven’ volop geprikkeld. Want hoe voelt een roggeaar, hoe ziet een beukengal eruit, hoe ruikt gagel en hoe smaakt het gagelbier?

‘Het was gezellig, zo samen’, ‘we hebben hier heerlijk onder de bomen gezeten’ en ‘ook nog wat geleerd’, waren de reacties van enkele bezoekers aan het eind van deze feestelijke middag.

fete 2

Deel deze pagina