De Roode Schuur van IVN Zeewolde 2.0 KM

Ontdek het Natuurpad Zeewolde

(0)

Welkom op het Natuurpad!

Het IVN Natuurpad is een route van ruim 2 km door het Horsterwold. Dat is een bos aan de zuidrand van het dorp Zeewolde. De route voert je door een grote diversiteit aan bospercelen. Dit zijn vooral hazelaar-, dennen-, beuken- en gemengde bospercelen. Ook kom je langs een voedselbos.

Voor alle jaargetijden.

Ieder jaargetijde geeft het bos zijn eigen aanzien en het is dan ook mooi om de route in ieder jaargetijde een keer te lopen. In het voorjaar zijn er vooral de talrijke vogels en bloesems. ‘s Zomer is dat uiteraard het zwoele bosleven. Gedurende het najaar is langs de route een grote diversiteit aan paddenstoelen te zien. En in de winter laat elk dier zo zijn eigen sporen achter. Zo huist ook de bever in dit gebied.

Met begeleidende tekst.

De gehele route van het natuurpad is in de IVN Routeapp aangegeven. Maar de route is ook voorzien van paaltjes met een groene kop. Op een aantal punten geeft de app in een pop-upmelding informatie over interessante aspecten van de omgeving op die plek. Je hebt dan ook de mogelijkheid om op de meeste punten de tekst te beluisteren. We denken dat vooral kinderen dat leuker en makkelijker vinden. Afluisteren doe je door in de melding boven de foto op het rode driehoekje te klikken. Tevens staan langs de route een aantal informatiepanelen opgesteld.

Laat het netjes achter.

En oh ja, jullie zijn te gast op het grondgebied van de gemeente Zeewolde en die van Staatsbosbeheer. De algemene regels zijn hier: Honden aan de lijn; Blijf op de paden; Laat geen enkel afval achter, neem het weer mee terug!

Meer weten?

Wil je meer weten over IVN Zeewolde of over andere activiteiten? Kijk dan op de website van IVN Zeewolde

En kom je tijdens de wandeling problemen of wijzigingen in route tegen? Dan vragen we je om dit te melden via een e-mail aan ivnroutes.zeewolde@gmail.com .

Veel wandelplezier!

Locatie

de Roode Schuur, Dasselaarweg 29, Zeewolde
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina