Werkgroep Opgeruimd Wijk

Logo Wijk Schoongewoon

De deelnemers aan de Werkgroep Opgeruimd Wijk hebben een eigen stukje Cothen, Langbroek of Wijk bij Duurstede ‘geadopteerd’ om dat door het jaar heen vrij te houden van zwerfvuil. Inmiddels bestaat deze groep uit 120 deelnemers, en dat is te zien in onze omgeving. De geadopteerde gebiedjes zijn ingetekend op de kaart op Supporter van Schoon . Wil je ook deelnemen aan deze werkgroep, meld je dan aan via opgeruimdwijk@vnmw.nl.

Werkwijze Opgeruimd Wijk

World Cleanup Day zaterdag 17 september 2022

Wijk bij Duurstede ligt er weer een stuk schoner bij. Zaterdag 17 september vond de World Cleanup Day plaats. Zo’n 35 leden van de werkgroep Opgeruimd Wijk staken de handen uit de mouwen om zwerfvuil op te ruimen.

Het viel op dat het aandeel van plastic flesjes in het zwerfvuil inmiddels goed is teruggelopen, waarschijnlijk dankzij de invoering van statiegeld.
Wat helaas ook opviel is dat sigarettenpeuken een hardnekkig probleem vormen; we vonden er heel veel. Ze zorgen voor een vies beeld en ze brengen de nodige vervuiling met zich mee vanwege de vele giftige stoffen die ze bevatten.

Naast onze werkgroep waren ook de scouts van Scouting SeaLions en leden van de Watersportvereniging Rijn en Lek actief. Vele handen maken licht werk zeggen we dan!

Het was weer een geslaagde, nuttige én gezellige activiteit. Iedereen hartelijk dank voor de inzet!

Zie hier de beelden 220917 world cleanup day

De Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart’22

opschoondag

Deze Landelijke Opschoondag werd voor de 20e keer georganiseerd door Nederland Schoon. https://www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/landelijke-opschoondag/

Natuurlijk deden wij mee! Daarmee zijn we zichtbaar in de gemeente Wijk bij Duurstede, we maken gebieden schoon en zorgen ervoor dat het afval de natuur niet verder vervuilt.

We verzamelden om half tien op de gemeentewerf en gingen na de koffie in groepjes aan de slag. Rond 12 uur waren we weer terug voor een kop soep en een broodje en sloten we deze geslaagde opruimochtend af.

opschoondagMet ook de onvermijdelijke weggegooide mondkapjes, al wordt het aantal geleidelijk wel minder.

Meer foto’s: 220319 opschonen