Water

Buiten liggen de verhalen voor het oprapen

Voorne Putten Rozenburg 22 mei 2023

“Een krab!”, “Een reuzekwal!”, “Kijk eens wat een mooie schelp.” We kwamen oren en ogen tekort tijdens de kindermiddag Strand. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap organiseerde zaterdag 20 mei in Oostvoorne deze middag in samenwerking met Stichting Strand in Zicht Voorne Maasvlakte en IVN Voorne Putten, Rozenburg. Om kinderen kennis te maken de natuur op het strand en in de zee. Een middag die voorbij vloog!

Of we niet iets langer kunnen blijven. Een uitgewaaid koppie kijkt vragend naar de boswachter. “Dat is het allermooiste compliment dat we kunnen krijgen.” vertelt boswachter Mirjam Eikelenboom met een glimlach. Deze middag op het strand leerden kinderen dat sommige vissen zoogdieren zijn (bijvoorbeeld de bruinvis), zeehonden de grootste roofdieren voor onze kust zijn en je eieren van een wulk (dat is een grote zeeslak) op het strand kunt vinden.

Zelf doen
Erover horen is leuk, zelf doen nog veel leuker! Dus er werd gejut langs de vloedlijn en met netten in het ondiepe water gevist. Aan de hand van de vondsten vertelden gidsen  over het leven in de zee en op het strand. Zoals gezegd, een middag die voorbij vloog! Waarbij boswachter Mirjam de vrijwillige gidsen van Strand in Zicht en IVN nogmaals wil bedanken: “Zonder hun enthousiasme en kennis kunnen we dit soort middagen niet organiseren.”

Een keer mee?
Stichting het Zuid-Hollands Landschap organiseert vaker kindermiddagen. Want buiten liggen de verhalen voor het oprapen. De eerste kindermiddagen die er aan komen zijn: 10 juni, de wondere onderwaterwereld van waterdiertjes en 24 juni komen kriebelbeestjes uit alle hoeken en gaten. Kijk op de site zhl.nl voor meer informatie en aanmelden. Wees er snel bij want er is nog maar een paar plekken beschikbaar.

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina