Paddenstoelentocht Nijenrode

Breukelen- Op zondagmiddag 22 oktober organiseert IVN Natuureducatie een najaarsexcursie in de tuin rond het kasteel Nijenrode in Breukelen. De kasteeltuin is normaal niet toegankelijk voor bezoekers. Onder leiding van IVN natuurgidsen leert u de bijzondere paddenstoelen van Nijenrode kennen. U kunt daarbij volop van het prachtige parkbos genieten.

Kinderen maken een leuke en spannende tocht onder leiding van ervaren kindergidsen. Opgave verplicht.

 

Paddenstoelenparadijs

Het park van kasteel Nijenrode staat bekend als een van de rijkste paddenstoelengebieden van Nederland. Natuurlijk is het afhankelijk van het weer welke soorten we gaan tegenkomen. Deskundige natuurgidsen van het IVN gaan met u op zoek en zullen u meer vertellen over de belangrijke rol die paddenstoelen en hun schimmeldraden in de natuur vervullen.

 

Leuk voor gezinnen!

De kinderen vanaf 4 jaar gaan met de kindergidsen mee voor een aparte excursie. We zullen ingaan op de herfstverschijnselen en natuurlijk worden de verschillende soorten paddenstoelen uitgebreid bekeken. Ouders van de jongste kinderen mogen mee, om zo samen op ontdekkingstocht te gaan. Oudere kinderen doen een spannende speurtocht. Neem een spiegeltje mee!

 

Opgave excursie

LET OP: DEZE EXCURSIE IS VOLGEBOEKT.

Je kunt wel op de wachtlijst geplaatst worden. Als er zich afmeldingen aandienen, dan krijgen degenen op de wachtlijst bericht in volgorde van binnenkomst.

Info Excursie

We beginnen om 14.00 uur voor het Koetshuis, Straatweg 25 bij Breukelen. Parkeren kan op de parkeerplaats van het kasteel. De excursie duurt 1,5 – 2 uur; opgeven bij

paddenstoelen-nijenrode@ivnvechtplassen.nl

De deelname is gratis, maar een bijdrage in onze hoed voor het IVN is zeker welkom!

IVN Natuureducatie wil mensen betrekken bij natuur, milieu en landschap in de eigen leefomgeving. Jong en oud laten beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Meer natuuractiviteiten zijn te vinden op www.ivn.nl

Waar
Landgoed Nijenrode
Straatweg 25
3621 BG Breukelen
Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Werkgroep Paddenstoelen Nijenrode

Hanni Meulemans

Ontdek meer over

Deel deze pagina