Nacht van de Nacht

 Als de wintertijd weer begint, en het de daaropvolgende zondag weer een uurtje eerder donker is, is die zaterdag ook de Nacht van de Nacht. De nacht van de nacht is een jaarlijks evenement, waar het donker zo donker mogelijk wordt gelaten, georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. IVN Son en Breugel wil dit laten ervaren in het Vressels Bos bij de Vresselse Hut. 

Klokslag 20:00u begint een nachtwandeling van ongeveer anderhalf uur. Onderweg leidt een gids u door de donkere nacht in het bos waar je normaal niet mag komen na zonsondergang. Onderweg kunt u ervaren hoe het is om zonder straatverlichting en zonder andere lantaarns of verlichting van bijv. mobieltjes toch je weg te vinden. Is het nog wel donker in het bos? Zie hoeveel je toch nog kunt zien, vertrouw op je oren, luister hoe het bos klinkt in de nacht, en voel ook hoe het pad door het bos aanvoelt.

Met deze wandeling kunnen maximaal ca 20 personen (10 jaar en ouder) mee. U kunt alleen mee als u hiervoor een bevestiging hebt ontvangen. Meld u aan via nacht@ivn-senb.nl onder vermelding van uw naam, aantal deelnemers en bij voorkeur ook telefoonnummer.

Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.

Datum: Zaterdag 28 oktober 2023

Starttijd: 20:00u (opgeven verplicht!)

Startpunt: volgt

Meer details volgen uiterlijk ca. 2 weken voor de geplande datum (en ook de datum en locatie kunnen mogelijk nog aangepast worden).

Aanmelden: nacht@ivn-senb.nl 

Voor meer achtergronden over de Nacht van de Nacht kun je naar www.nachtvandenacht.nl  .

vroege_vogels_sloot 28 oktober 2023 - 20:00
Wanneer
zaterdag 28 oktober 2023 20:00
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Roland (Wandel coördinator)

Wandel coordinator IVN Son en Breugel

Ontdek meer over

Deel deze pagina