Bosgebied west

14 april heeft IVN Son & Breugel 5 nieuwe IVN natuurgidsen mogen verwelkomen… zij willen graag het gebied dat ze een jaar lang hebben gevolgd en onderzocht aan jullie presenteren.

De locatie, Bosgebied West, is een uniek deel van de Nieuwe en Bestse Heide. Bospercelen met wisselende boomsoorten en onderbegroeiing, afgewisseld met natuurweides en restanten van cultuurhistorische elementen… verrassende variatie op een relatief klein oppervlak. Een bijzonder stukje natuur, ingeklemd in de oksel van A50 en Wilhelminakanaal.
Als onderdeel van hun opleiding hebben onze nieuwe natuurgidsen dit gebied een jaar lang gevolgd en allerlei aspecten ervan uitgezocht en ontdekt. Zij laten jullie het gebied en haar bijzonderheden graag zien en ervaren, en ongetwijfeld ontdekken en leren we samen ook weer een aantal nieuwe dingen!

Ook deze route is nog heel drassig op sommige stukken, waterdichte wat hogere schoenen zijn dan ook aan te raden.
• Wanneer: zondag 26 mei 2024, van 9:00 tot ca 11:00 uur.
• Waar: we starten en eindigen bij de Houtense Brug, Son. Auto graag parkeren aan de zuidzijde voorbij Ekkersrijt 7057, Son (achter het externe IKEA magazijn).
• Deelname: gratis.
• Meer informatie en aanmelden graag via Roland Mathijssen, wandelen@ivn-senb.nl. Niet verplicht, wel wenselijk voor het geval er wijzigingen zijn of de wandeling onverhoopt niet doorgaat.

Weide, bosgebied west 26 mei 2024 - 09:00
Wanneer
zondag 26 mei 2024
09:00 tot 11:00
Waar
Houtense Brug
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Roland (Wandel coördinator)

Wandel coordinator IVN Son en Breugel

Ontdek meer over

Deel deze pagina