Vlindercursus 2023

Deze vlindercursus is volgeboekt. Als u zich toch wilt opgeven komt u op een wachtlijst.

Deze cursus wordt niet door onszelf georganiseerd, maar door Lingwaard Natuurlijk.

Hou jij ook zo veel van naar vlinders kijken en wil je weten hoe je meer vlinders in je tuin kunt krijgen dan is een cursus over vlinders iets voor jou.

Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert, in samenwerking met de vlinderwerkgroep van de KNNV-Arnhem, in het voorjaar een cursus dagvlinders.

Op 3 dinsdagavonden gaan we in op het leven van vlinders, hun gedrag en hoe je je eigen tuin aantrekkelijk kunt maken voor vlinders. Elke avond besteden we ook aandacht aan het herkennen van vlinders; zo behandelen we de 30 meest voorkomende vlinders.

De informatie verstrekken we schriftelijk in de vorm van een reader en digitaal d.m.v. de PowerPointpresentaties. Ook delen we vlinderherkenningskaarten uit.

Aan de orde komen onder anderen de volgende onderwerpen:

Wanneer: Op dinsdag 11, 18 en 25 april, ’s avonds van 19.30 u. tot ca 21.30 u.

Daarnaast zal er een veldexcursie worden gehouden op zaterdag 6 mei (de datum is afhankelijk van de weersomstandigheden).

Waar: In de Veldschuur aan de Sportlaan 1M te Bemmel

Deze kosten voor vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk bedragen 20 euro inclusief koffie of thee. Ben je geen vrijwilliger van Lingewaard Natuurlijk dan bedragen de kosten 25 euro per persoon contant te voldoen op de eerste avond.

Er is ruimte voor 25 deelnemers. Geef je dus snel op want na 25 aanmeldingen kom je op de reservelijst te staan.

Opgeven kan bij werkgroeplandschap@lingewaardnatuurlijk.nl met vermelding van “vlindercursus 2023” Voor vragen kun je contact opnemen met

Jos van Betuw tel 06-23738031