Nacht van de nacht

Op zaterdag 28 oktober 2023 om 19:00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa 2 uur durende natuurwandeling in het kader van de nacht van de nacht in de Bemmelse polder. De excursie start vanaf de parkeerplaats buitendijks groenlanden, nabij afrit Sportlaan / Waaldijk in Bemmel

We gaan met gidsen van IVN RijnWaal de polder in om te ontdekken of er nog echt donkere plekken zijn welke niet onder invloed van het licht staan. Wat deze, vaak onderbelichte, effecten van onze ‘verlichte’ wereld zijn op zowel flora als fauna gaan we deze nacht beleven en de effecten op de natuur toelichten.

Daarnaast hopen we ook nachtdieren te spotten en proberen we onze zintuigen, eens een keer anders dan met de ogen, te benutten om de omgeving waar te nemen. Ook willen we, als het weer het toelaat, stilstaan bij de nachtelijke hemel en wat die voor de natuur betekent. Dit door middel van verhalen over de sterren die dan hopelijk zichtbaar zijn. Minder gunstig daarbij is het dat het tijdens de excursie volle maan zal zijn wat het zicht op sterren negatief beïnvloed.
Aan het eind van de excursie zal K3delta ons op de parkeerplaats verrassen met “koek en zopie” om deze avond gezellig af te sluiten.

Aangezien de zon al vanaf 18:16 uur onder zal zijn kan voor de terugweg een zaklamp handig zijn.

  • Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet
  • Deelname is gratis. een vrijwillige bijdrage (voor IVN RijnWaal) wordt op prijs gesteld
  • Meedoen aan onze excursies is op eigen risico
Waar
Parkeerplaats buitendijks Groenlanden, Waaldijk Bemmel
Waaldijk ter hoogte vd Sportlaan
Bemmel
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ruud Milder

Gids IVN RijnWaal

Ontdek meer over

Deel deze pagina