Kom kennismaken met de Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden!

Noordwest-Overijssel 17 september 2023

Nationaal Park Weerribben-Wieden nodigt jongeren uit om kennis te maken met de enthousiaste en avontuurlijke Junior Rangers tijdens een speciale kennismakingsdag op zaterdag 23 september. Junior Rangers zijn gepassioneerde jonge natuurliefhebbers die betrokken zijn bij het behoud en de bescherming van het gebied.

Wat zijn Junior Rangers
Junior Rangers zijn jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud die hun liefde voor de natuur willen delen en zich willen inzetten voor de natuur, de cultuurhistorie en het landschap. Ze leren over de lokale flora en fauna, onderhouden vlonderpaden, gaan aan de slag in een eendenkooi en krijgen de kans om deel te nemen aan opwindende outdoor-activiteiten. Bij de Junior Rangers ontdekken de jongeren wat het werk van een boswachter inhoudt, ze leren het gebied beter kennen, ontwikkelen skills als bushcraften en is er altijd ruimte om een lolletje te maken. De Junior Rangers worden begeleid door ervaren natuurgidsen en de boswachters uit het gebied.

In september start het nieuwe seizoen van de Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen op zaterdag 23 september van 16.00 tot 20.00 uur meedoen met een kennismakingsactiviteit. Tijdens deze avond gaan de Junior Rangers van Weerribben-Wieden het Kuinderbos verkennen en gezamenlijk koken op vuur bij Camping de Veenkuil. Kom je ook? Meld je dan wel even aan.
‘Junior Rangers’ is een programma van IVN Natuureducatie en is onderdeel van EUROPARC, de koepel van Nationale Parken in Europa. Het doel is om jongeren bij de natuur in hun eigen omgeving te betrekken. Informatie en aanmelden kan via s.moes@ivn.nl

Ontdek meer over

Deel deze pagina