Gek op de natuur? Word lid van de JeugdNatuurClub!

Noordwest-Overijssel 31 augustus 2023

Is jouw kind veel buiten te vinden op onderzoek in de natuur? En ook niet bang voor kriebelbeestjes en vieze handen? Dan is de JeugdNatuurClub dé plek voor jouw kind! De club staat helemaal in het teken van het ontdekken van de natuur en het beleven van leuke avonturen in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het nieuwe seizoen start in september. Kennismaken kan op 13 september in De Weerribben en De Wieden of op 20 september in De Weerribben.

Wat is de JeugdNatuurClub?
De JeugdNatuurClub (JNC) is een natuurclub voor kinderen vanaf groep 5 die graag in de natuur zijn en goed in een groep kunnen meedoen. Zowel in De Weerribben -Jeugd Natuur Club de Weerribben- als in De Wieden -Jeugd Natuur Club de Wieden- kun je meedoen. Het seizoen start in september  en eindigt in mei. In december is er geen bijeenkomst. Het lidmaatschap kost € 25 per seizoen. Het programma is heel afwisselend en iedere bijeenkomst is anders.

Praktische informatie en kennismaking

JNC De Weerribben
JNC De Weerribben is bedoeld voor kinderen die ten noorden van de weg Steenwijk-Blokzijl wonen. De clubmiddagen vinden plaats in en rondom het natuurgebied De Weerribben, meestal tussen 15:00 en 17:00. JNC De Weerribben is een samenwerking van Staatsbosbeheer, IVN-afdeling Noordwest Overijssel en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Lijkt het je leuk om lid te worden? Komt dan naar de kennismakingsactiviteit op 13 september om 15:00. Kennismaken is gratis en vindt plaats bij  Bezoekerscentrum De Weerribben, Hoogeweg 27, 8376 EM Ossenzijl. De middag duurt 2 uur. Voor vragen of het aanmelden voor de kennismaking kun je contact opnemen via: jeugdnatuurclubdeweerribben@gmail.com

JNC De Wieden
De leden van JNC De Wieden wonen van Blokzijl tot Hasselt en van Giethoorn tot Meppel. De leden komen uit de ‘wiede’ omgeving, vandaar deze naam. JNC de Wieden bestaat uit 2 groepen. Bij de groepsindeling wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen zoals vriendschappen of samen kunnen rijden naar de verschillende startlocaties. JNC De Wieden is een gezamenlijke activiteit van Natuurmonumenten De Wieden, Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Heb je interesse? Dan ben je van harte welkom om kennis te maken op 13 (14:00 uur) of 20 september (14:45 uur). Kennismaken is gratis en vindt plaats bij  Bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1, Sint Jansklooster. De middag duurt 2 uur. Voor vragen of het aanmelden voor de kennismaking kun je contact opnemen via: jeugdnatuurclubdewieden@gmail.com

Kijk voor meer informatie over de JeugdNatuurClubs in Nationaal Park Weerribben-Wieden op: https://www.visitweerribbenwieden.com/nationaal-park/jeugd-jongeren-en-scholen/ en kijk bij de JeugdNatuurClub van je keuze.

Ontdek meer over

Deel deze pagina