Werkgroep Natuurtuin

NatuurtuinOp vaste momenten werkt een enthousiaste groep vrijwilligers aan het onderhoud van de IVN natuurtuin in Lochem.
Kom eens kijken en/of help een handje mee. Dat kan het hele jaar door op elke vierde zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.30 uur. Van april tot en met september zijn we er ook op elke tweede dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

De Natuurtuin is verdeeld in verschillende soorten 'tuinen' waaronder een kloosterkruidentuin en een houtwal. De meeste werkgroepleden hebben hun eigen 'project'. Zo is er iemand bijvoorbeeld aanspreekpunt voor het insectenhotel, de akker, specifieke veldjes of de composthoop. Het onderhoud wordt natuurlijk afgestemd op het stukje 'natuur' dat we daar willen krijgen.

NatuurtuinOm belangstellenden en buurtbewoners bij de tuin te betrekken organiseren we rondwandelingen, themabijeenkomsten over paddenstoelen en heel speciale avonden zoals die over nachtvlinders en vleermuizen. Natuurlessen geven we op verzoek van o.a. scholen, kinderopvang en BSO op locatie of in de natuurtuin. Ook educatief lesmateriaal is op aanvraag beschikbaar.

Voor na de zomer hebben we de volgende activiteiten gepland:
2 oktober Natuurtuin Oogstfeest
?? oktober Snoeien met de werkgroep Landschapsbeheer

Kom gerust eens kijken. Een groepsrondleiding kan ook verzorgd worden.
Voor meer informatie of meewerken in de Natuurtuin:
Gerard Doornbos, tel. 06 51 31 60 20, natuurtuin@hotmail.com

Natuurtuin

De Natuurtuin in Lochem ligt op de hoek van de Albert Hahnweg / Enkweg.

Volg ons via Facebook: www.facebook.com/ivn.natuurtuin