Werkgroep " Mierlose Zwarte"

 

Mierlo staat van oudsher bekend als kersendorp vanwege de kersensoort " De Mierlose Zwarte" . De werkgroep van IVN Mierlo wil deze  kersensoort weer in het dorpsbeeld terugbrengen. Daarom is de werkgroep sinds 1995 bezig deze zwarte kers te kweken. Het aantal kersenbomen is de laatste jaren hierdoor in het dorp aanzienlijk toegenomen. Een verse kers uit eigen tuin, lekkerder kan het haast niet. Het is niet alleen een verrijking van de tuin, maar draagt ook bij aan het behoud van deze typische Mierlose kers en haar tradities.

Mocht u belangstelling hebben voor de levering van een echte " Mierlose Zwarte" te leveren als leikers of hoogstamboom dan kunt u deze bestellen via Theo van den broek tel. 0492-661329

Begin april staan deze kersenbomen weer in bloei en dan is het genieten van deze prachtige witte bloesems. Door de werkgroep is een fietstocht uitgezet van ± 16 km. :de Kersenbloesemroute Mierlose Zwarte . De folder van de route is verkrijgbaar bij het VVV en bij IVN Mierlo op zondag 14 april. Verenigingsgebouw  't Klokhuis is dan geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur.

de route is hier te downloaden:

https://www.vvvgeldrop-mierlo.nl/uploads/media/58529ea5f1051/kersenbloesemroute-mierlose-zwarte.pdf