Koken en eten uit de natuur. Gezondheid

Koken en eten uit de natuur.

Midden-Drenthe 22 oktober 2017

Wat een fantastische avond tijdens onze activiteit “Koken en eten uit de natuur” op 19 oktober j.l.
Om 13:00 uur verzamelden de wildplukkers zich bij Evert Thomas, boswachter van Staatsbosbeheer in Elp. Samen gingen zij opzoek naar allelei heerlijkheden uit de natuur om later tot mooie gerechten te kunnen bereiden.

wildplukkenOm een idee te krijgen wat de natuur voor ons op voorraad had om mee te koken:

  • Bosveldkers
  • Zuring
  • Winterpostelein
  • Vossenbessen
  • Sponszwam
  • Cantharellen
  • Eikhaas
  • Viooltjes

Vervolgens verzamelde men zich bij de Veldhoeve in Orvelte waar de kookdeelnemers onder enthousiaste regie van Sandra Thomas aan het werk gezet werden. Sandra is natuurvoedingsdeskundige en had prachtige gerechten bedacht om te bereiden. Er werd die middag veel geleerd maar ook zeker plezier beleefd!
Zo kwam er een leuke anekdote binnen van een deelneemster: “de kastanjes voor de puree, die in een hele hete oven van 190 graden gezet werden, begonnen spontaan te ontploffen zodat de kokers dekking moesten zoeken achter pannen en potten. Het was een hele leuke ervaring dat met zoveel ingrediënten uit de natuur een mooie maaltijd gemaakt kan worden. En het enthousiasme van Sandra werkte erg motiverend in de keuken. Iedereen was erg gedreven aan het werk”.

Koken uit de natuurRond 19:30 kon men aanschuiven om te genieten van de gerechten onder het genot van heerlijke biologische wijnen.

etenAl met al een geslaagde middag en avond!

We zijn dankbaar voor de enorme gastvrijheid van Pieter van der Horst van IVN Regio Noord tijdens de voorbereidingen in en om de Veldhoeve. En we bedanken natuurlijk Evert en Sandra Thomas voor hun inzet en professionele begeleiding tijdens het wildplukken en de heerlijke kookworkshop! Heerlijk waren ook de wijnen van Wijnhoeve de Colonjes
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

Link naar Krant van Midden-Drenthe

Eten uit de natuur

Ontdek meer over

Deel deze pagina