2024-04-28 Familiewandeling Boswachterij Dorst

Ze zijn er wel, maar we zien ze niet.

Wanneer wij de natuur in gaan, hopen we altijd even oog in oog te staan met een ree, een vos tegen te komen op  ons pad, de spechten te zien vliegen van boom naar boom en de eekhoorns te zien springen van tak naar tak. In de meeste gevallen gebeurt dat niet. Die dieren zitten immers helemaal niet te wachten op een ontmoeting met ons. Ze zijn schuw en verstoppen zich tot die rare mensen verdwenen zijn.

Diersporen

Toch kunnen we tijdens een wandeling talloze dingen zien die erop wijzen dat het wemelt van de beestjes in het bos. Ze laten hun pootafdrukken achter in de modder. Ze knagen of vreten aan dennenappels, aan takken en aan planten om hun magen te vullen. Wanneer er eten in gaat, moet er poep uit en die ruimen ze meestal niet op. Uilen en andere roofvogels braken onverteerbare etensresten uit in de vorm van ballen. Kevertjes maken kraamkamers onder de schors van bomen.

Dwalen door de bossen

Boswachterij Dorst is een prachtig en zeer gevarieerd natuurgebied van ruim 1100 ha groot. Dwalen door de bossen, langs zandverstuivingen en langs de leemputten is altijd een genot. Door de zoektocht naar diersporen is deze wandeling ook voor kinderen heel interessant. Misschien vinden zij het speuren naar sporen nog spannender dan het zien van het dier.

Thema

op zoek naar diersporen

Foto:

Lieneke Steijn

Inschrijven voor deze wandeling is verplicht.

Inschrijven is mogelijk tot op de dag van de wandeling. Na inschrijving ontvangt u informatie over de vertrekplaats. Indien het maximaal aantal inschrijvingen is behaald, zal de link niet meer werken; het inschrijfformulier wordt dan niet geopend.

Diersporen 28-04-2024 28 april 2024 - 13:30
Wanneer
zondag 28 april 2024
13:30 tot 15:30
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina